16-03-07

Nadal en Roddick mogen nog eens tegen elkaar

Nadal en Roddick mogen nog eens tegen elkaar

vr 16/03/07 - Rafael Nadal en Andy Roddick hebben zich geplaatst voor de halve finales van Indian Wells. Maar dat was niet zonder moeite. Nadal moest bikkelen tegen Chela, Roddick had twee tiebreaks nodig tegen Ljubicic. De nummers 2 en 3 van de ATP ontmoeten nu elkaar.

7-5, 7-5

Nadal-Chela

Nadal-Chela was een gevecht vanaf de baseline. Er werd hevig gemept, maar Nadal was iets preciezer: Chela maakte vijf dubbele fouten, Nadal geen enkele.
Rafael Nadal
(foto Belga)
Nadal toonde bovendien karakter: in set twee stond hij 1-4 achter. Chela leek op weg naar setwinst, maar Nadal boog de scheve sitautie nog om.

De Spanjaard dwong de Argentijn bij 5-5 tot een backhandfout: de break was een feit, Chela's veer was gebroken.

Nog zo een backhandfout van Chela (ATP-31) leverde Nadal winst op. De match duurde net geen twee uur.

Voor Nadal is het nog maar de tweede halve finale van het jaar. De vorige verloor hij van Xavier Malisse, dat was begin januari in Chennai.

Roddick vloert Ljubicic in twee spannende tiebreaks

De tegenstander van Nadal in de halve finales heet Andy Roddick, die in de kwartfinales de Kroaat Ivan Ljubicic versloeg: twee keer 7-6 na een hele spannende strijd.

Roddick en Ljubicic, allebei gezegend met een stevige opslag, waren erg aan elkaar gewaagd. De Amerikaan dwong de zege af met twee tiebreaks. De snelste opslag was deze keer niet voor Roddick, maar wel voor Ljubicic, met 229 km/u.

Nu treft Roddick dus Nadal. Vreemd genoeg is het pas de eerste keer sinds 2004 dat de nummers 2 en 3 van de wereldranglijst tegen elkaar spelen. Roddick: "De cijfers van vroeger zijn dus niet meer relevant, maar ik zal goed moeten zijn."

Kwartfinales:
Ferrer (Spa)Djokovic (Ser-12)
Murray (GBr-13)Haas (Dui-9)
Roddick (VS-3)Ljubicic (Kro-8)7-6 (9/7), 7-6 (10/8)
Nadal (Spa-2)Chela (Arg-30)7-5, 7-5

15:57 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.