15-03-07

Hantuchova wint van Peer na een slopend duel

Hantuchova wint van Peer na een slopend duel

do 15/03/07 - Daniele Hantuchova heeft de laatste vier van het WTA-toernooi in Indian Wells bereikt. De 23-jarige Slovaakse klopte in de kwartfinales Shahar Peer. In de halve finales neemt ze het op tegen de Chinese Na Li.

6-2, 5-7, 7-6 (7/5)

Hantuchova-Peer

Daniela Hantuchova zich geplaatst voor de halve finales in Indian Wells. De Slovaakse won in drie sets van de Israëlische Shahar Peer. Het werd een slopend duel, want Hantuchova had 2 uur en 43 minuten nodig om de zege in de wacht te slepen.
Daniela Hantuchova
(foto AP)
Peer vocht voor elke bal en dwong Hantuchova tot lange balwisselingen. Hantuchova mocht bij 5-4 in de derde set opslaan voor de zege, maar Peer sleepte een tiebreak uit de brand.

De 19-jarige Peer leek in die tiebreak af te stevenen op winst. Ze kwam 5-3 voor, maar toen sloegen de zenuwen toe. Ze maakte twee fouten en Hantuchova profiteerde.

"Hoe langer ik op de baan sta, hoe beter", sprak ze. "Als het op fysiek aankomt, heb ik altijd het gevoel dat ik een streepje voor heb op mijn opponente."

De Slovaakse treft straks Na Li in de halve finales. "Dat wordt ook weer een heel lastige match, want Li is een echte vechtjas", zei Hantuchova nog.

Het is Hantuchova's tweede halve finale van het jaar, in Doha verloor ze in de halve finale van Svetlana Kozenetsova.

Chinese troeft de boeman van Maria Sjarapova af

Een dag na haar stunt tegen Maria Sjarapova in de achtste finales staat Vera Zvonareva weer met beide voeten op de grond. In de kwartfinales van Indian Wells verloor ze van Na Li: 6-4, 7-5.

Na een 4-2-voorsprong in de eerste set ging het licht uit voor Zvonareva. Li, de eerste Chinese speelster ooit in de top 20, ging erop en erover. Met vier spelletjes op een rij won de nummer 17 van de wereld de eerste set: 6-4.

In de tweede set spartelde Zvonareva even tegen toen Li 5-2 voorstond. Ze maakte er nog 5-5 van, maar daarna was de wedstrijd snel afgelopen: 7-5.

Kwartfinales:
Na Li (Chn-12)Zvonareva (Rus-16)6-4, 7-5
Hantuchova (Svk-14)Peer (Isr-11)6-2, 5-7, 7-6 (7/5)
Bammer (Oos-33)Golovin (Fra-13)
Vaidisova (Tsj-6)Koeznetsova (Rus-2)

10:41 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.