12-03-07

Roger Federer: "Dit moest ooit eens gebeuren"

Roger Federer: "Dit moest ooit eens gebeuren"

ma 12/03/07 - Na 41 overwinningen op een rij weet Roger Federer weer hoe verliezen voelt. In Indian Wells toonde Guillermo Cañas zich sterker in twee sets. Het record van Guillermo Vilas (46 zeges) blijft dus staan. "Dit toont hoe moeilijk tennis wel is", zei de nummer een van de wereld.

7-5, 6-2

Cañas-Federer

Guillermo Cañas (ATP-60) domineerde Roger Federer vanaf de baseline. Bovendien kon de Argentijn op de beslissende punten rekenen op zijn forehand. Na 15 maanden schorsing wegens dopinggebruik kan deze zege wel tellen.
Guillermo Cañas
(foto Belga)
Federer zocht geen excuses voor zijn eerste nederlaag sinds augustus 2006 (Andy Murray in Cincinnati).

Ook al had hij op het einde van de eerste set last van een blaar. In de tweede set speelde de nummer een van de wereld gewoon te slordig.

Guillermo Cañas: "Het voelt fantastisch om de nummer een van de wereld te kloppen. Ik had ervan gedroomd, maar ik had dit nooit verwacht. Ik heb enorm veel vertrouwen in mijn spel, maar ik weet dat het nog een lange weg is."

Over zijn schorsing, die in augustus afliep: "Dat is een zwarte bladzijde, ik heb geboet voor een klein foutje. Maar de andere spelers hebben me veel gesteund."

Roger Federer: "Dit moest ooit eens gebeuren"
Roger Federer ging in Indian Wells op zoek naar een vierde titel op rij. Ook die droom moet hij nu laten varen, maar de Zwitser nam het filosofisch op.
Roger Federer
(foto Belga)
"Dit toont hoe moeilijk tennis wel is. Die zegereeks heeft nooit voor extra druk gezorgd."

"Ik speelde elke match met dezelfde motivatie. Journalisten telden alleen maar, terwijl ik bezig was met mijn match in de eerste ronde."

"Een eerste wedstrijd is ontzettend lastig. Ik mag dan ook blij zijn dat ik de laatste twee jaar nooit een match in de openingsronde verloren heb."

"En dit moest ooit gebeuren, hé. Vroeg of laat. Maar ik heb een ongelofelijke zegereeks neergezet", besloot de Zwitser.

Guillermo Cañas mag ook Xavier Malisse dankbaar zijn

Cañas is de nummer 60 van de wereldranglijst. In juni 2005 was de 29-jarige Argentijn nog 8e van de wereld. 2007 is Cañas uitstekend begonnen, want in Costa do Sauipe (Bra) won hij. Cañas verloor in Indian Wells in de kwalificaties, maar door Xavier Malisses opgave kreeg hij toch een plaats op de hoofdtabel.

14:20 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.