12-03-07

Henin: "Nieuwe of oude Justine is er nog niet"

Henin: "Nieuwe of oude Justine is er nog niet"

zo 11/03/07 - Na de problemen in haar privéleven wil Justine Henin anders door het leven gaan. De beste tennisster van het land wil laten zien wie ze echt is. Sporza tv had een exclusief gesprek met Henin. "Ik laat de mensen niet koud, in goede of slechte zin", zegt Henin.

Op het terrein verloopt alles weer naar wens. Henin won bij haar rentree meteen de toernooien van Dubai en Doha. "Toch heb ik het moeilijk. Emotioneel is het een woelige periode."
Justine Henin
(foto VRT)
"Ik heb tijd nodig om mijn evenwicht terug te vinden", vertelt de nummer twee van de wereld.

"De oude of nieuwe Justine is er nog niet. Ik probeer gewoon voort te doen en me goed in mijn vel te voelen."

Justine Henin is een doorzetter. Op toernooien begint ze vaak met moeilijke wedstrijden. Daarna haalt ze steevast haar beste tennis naar boven.

"Dat is onbewust", legt Henin uit. "Ik heb zware, spannende matchen nodig om het beste uit mezelf te halen."

"Dat geeft vertrouwen, maar na een match krijg ik wel vaak sms'jes: "Ola, je bezorgt ons een hartaanval." Er gebeuren altijd van die gekke dingen."

"Ik doe mijn ding in een hoekje. Ik ben wel blij dat ik een ander soort tennis heb. Daardoor laat ik de mensen niet koud, in goede of slechte zin."

"Ik zie mijn tegenstander soms in paniek slaan"
Bij haar tegenstanders is Justine Henin een gevreesde speelster. Ook de toppers gaan vaak mentaal tenonder tegen haar.
Justine Henin
(foto Belga)
"Er zijn er die niet kunnen begrijpen dat ze mij niet kunnen overtroeven."

"Ik ben klein en tenger. Met mijn 1 meter 66 moet mijn techniek perfect zijn. Dat kost veel moeite, maar ik heb geen keuze."

"Dus als sommige meisjes het mentaal moeilijk hebben als ze tegen me spelen, dan is dat leuk om te horen."

"Als ik zelf helder ben, zie ik soms wel dat mijn tegenstander in paniek slaat. Dan haal ik nog meer ballen en word ik nog agressiever", legt Henin uit.

"Nu liever Wimbledon, dan nog eens Roland Garros"

In de prijzenkast van Justine Henin is er nog een leeg plaatsje voor de trofee van Wimbledon. Maar Roland Garros laat Henin er niet voor liggen.

"Ik heb me even die vraag gesteld, maar de gedachte was zo weer weg. Dat toernooi ligt me te na aan het hart. Al zou ik liever een keer Wimbledon winnen, dan nog enkele keren in Parijs. Dat zou een mooi einde van mij carrière zijn."

"Maar in feite weet ik niet meer of ik wel geschiedenis wil schrijven. Ik wil vooral grote emoties beleven, of dat nu in Parijs, Londen, Melbourne, New York, Madrid, of bij mijn stichting is

14:19 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.