08-03-07

Jelena Dementjeva geeft verstek voor Indian Wells

Jelena Dementjeva geeft verstek voor Indian Wells

do 08/03/07 - Jelena Dementjeva heeft verstek gegeven voor het toernooi in Indian Wells. De Russin heeft een ribblessure die haar mogelijk zes weken aan de kant houdt. Maria Sjarapova is wel fit om haar titel te verdedigen.

Dementjeva, de nummer 8 van de wereldranglijst, speelde vorig jaar de finale in Indian Wells.
Svetlana Koeznetsova
(foto Belga)
"Net daarom ben ik zo ontgoocheld", zegt ze. "Ik wilde hier echt graag spelen, maar het gaat niet. Ik zal ook andere toernooien missen."

Het toernooi in Indian Wells moet het bij de vrouwen zonder een pak sterren doen. Naast Dementjeva ontbreken ook Justine Henin (WTA-2), Amélie Mauresmo (WTA-3) en Kim Clijsters (WTA-5).

Titelverdedigster en nummer één van de wereldranglijst Maria Sjarapova is er wel bij in Indian Wells. Ook Svetlana Koeznetsova (foto) (WTA-4) is van de partij.

Wordt Justine Henin de nieuwe nummer één
Maria Sjarapova is het topreekshoofd in Indian Wells. De Russin was vier weken out met een hamstringblessure en maakt haar comeback. "De pijn is weg", vertelt ze.
Maria Sjarapova
(foto Belga)
Sjarapova blesseerde zich vorige maand op het toernooi van Tokio, in de halve finale tegen Ana Ivanovic (WTA-14).

"Mijn blessure wilde eerst niet goed genezen en toen maakte ik me toch zorgen", zegt Sjarapova. "Maar nu kon ik toch al een tiental dagen voluit trainen zonder pijn."

De Russische hoeft in de eerste ronde nog niet te spelen. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Nederlandse Michaëlla Krajicek, 's werelds nummerr 58.

Als Sjarapova de nummer één van de wereld wil blijven, moet ze in Indian Wells de halve finales bereiken. Indien dat niet lukt, wordt Justine Henin de nieuwe nummer één.

15:09 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.