07-03-07

"We hebben de beste Justine nog niet gezien"

"We hebben de beste Justine nog niet gezien"

wo 07/03/07 - Justine Henin neemt na haar dubbele toernooiwinst een weekje rust. "Over twee weken vertrek ik dan naar het toernooi van Miami", schrijft ze in haar dagboek. Ondertussen maakt Henins coach, Carlos Rodriguez, de balans op van haar seizoensstart. "Ze is haar talent niet kwijtgespeeld."

Na haar zeges in Dubai en Doha is Justine Henin weer thuis. "Ik wil nu eerst een weekje rusten, want over twee weken vertrek ik naar Miami."
Justine Henin
(foto Belga)
"Ik vond het geweldig om weer op het terrein te staan", schrijft Henin. "Het waren twee weken vol emoties."

"Ik heb vorig weekend ook naar Kim (Gevaert) en Tia (Hellebaut) gekeken. Ik wil ze van harte feliciteren met hun gouden medailles."

"Ze waren alweer ongelooflijk en hebben de Belgische kleuren hoog in het vaandel gedragen", vindt Henin.

Volgende week bereidt Henin zich op Key Biscayne voor. Het toernooi in Miami gaat op 19 maart van start. Ook Kim Clijsters zal er van de partij zijn.

"Ze moet evenwicht vinden tussen tennis en privéleven"
Carlos Rodriguez is tevreden over wat Justine Henin tot dusver heeft laten zien. "In Dubai en Doha heeft ze bewezen dat ze nog steeds erg graag wint", vertelt hij in La Dernière Heure.
Justine Henin
(foto Belga)
"Ze is haar talent niet kwijtgespeeld. Er waren wat moeizame wedstrijden, maar op de belangrijke momenten, vooral in de finales, krikte ze haar niveau op."

"Toch hebben we de beste Justine nog niet gezien. Daarvoor moet ze weer het ideale evenwicht vinden tussen haar professionele leven en haar privéleven, maar het gaat de goede kant uit."

Tijdens de voorbije maanden heeft Henin aan een nieuwe tactiek gewerkt. "Ik spoor haar aan om aanvallender te gaan spelen en dat doet ze", zegt Rodriguez.

"Justine moet meer naar voren komen en sommige rally's inkorten. Ze neemt het goed op. Op training komt ze systematisch naar het net op de tweede opslag van haar tegenstander."

"In mijn ogen is de nieuwe tactiek erg geschikt voor grastennis", zegt Rodriguez. "Daarom geloof ik er ook in dat ze Wimbledon kan winnen. Maar ze zal er nooit Roland Garros voor laten vallen."

11:36 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.