03-03-07

Poulesysteem zorgt voor verwarring in Las Vegas

Poulesysteem zorgt voor verwarring in Las Vegas

vr 02/03/07 - Volgens het reglement lag James Blake uit het toernooi, maar hij kon rekenen op het begrip van de organisatie en vooral van ATP-baas Etienne de Villiers. Enkele uren later moesten die hun staart weer intrekken. Niet Blake, maar Jevgeni Korolev speelt in de kwartfinales.

6-1, 3-1 en opgave

Blake-Del Potro

James Blake speelde in een poule met Jevgeni Korolev en Juan Martin Del Potro. De Amerikaan had zijn eerste partij verloren van Korolev, maar die had op zijn beurt verloren van Del Potro.

Om zich te plaatsen voor de kwartfinales moest Blake dus winnen van Del Potro én mocht hij maximaal vijf games verliezen.

Juan Martin Del Potro
(foto AP)
Bij 6-1 en 3-1 was Blake goed op weg, maar toen gaf Del Potro (ATP-67) op met ademhalingsproblemen (foto).

Volgens de regels van het nieuwe poulesysteem worden bij een opgave de games van die partij echter niet in rekening gebracht.

Dat betekende dat niet Blake, maar Korolev (ATP-99) doorstootte op basis van het onderlinge resultaat tussen beide spelers. Dat werd ook eerst zo meegedeeld door de organisatie, maar later werd die beslissing aangepast.

Vooral ATP-baas Etienne de Villiers ging zijn boekje te buiten. Enkele uren later zag hij dan ook zijn vergissing in. "Het was verkeerd van mij om tussen te komen."

De Villiers: "Het is allemaal een storm in een glas water"

"Ik werd donderdagnacht opgebeld en ik begreep niet direct hoe de zaken precies in elkaar zaten", legt De Villiers uit. "Ik velde een oordeel op basis van mijn gezond verstand. Maar ik moet de regels volgen, net als iedereen."

"Ik wil me verontschuldigen bij James Blake omdat ik hem valse hoop heb gegeven en bij Jevgeni Korolev voor de verwarring. Ik heb er spijt van dat ik een verantwoordelijke overruled heb. Het is allemaal een storm in een glas water."

18:56 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.