02-03-07

Henin: "Ik had verwacht dat het lastig zou zijn"

Henin: "Ik had verwacht dat het lastig zou zijn"

do 01/03/07 - Justine Henin heeft haar reputatie van "comeback kid" alle eer aangedaan in Doha. Ze zette in de kwartfinale tegen de Zwitserse Schnyder een scheve situatie recht. In de halve finales treft ze Jelena Jankovic.

3-6, 6-4, 7-5

Henin-Schnyder

Justine Henin begon uitstekend: ze ging meteen door de opslag van Patty Schnyder en kwam op haar eigen opslag op 2-0. Maar daarna stokte het spel van Henin en begon haar eerste service minder goed te draaien.
Patty Schnyder
(foto Belga)
Schnyder (foto) greep haar kans en ging bij 3-4 op haar beurt door Henins opslag.

Henin leek zich te herstellen, kwam op 0-40, maar verkwanselde de breakkansen. Een eerste setpunt werkte ze nog weg, maar na weer een niet benutte breakkans was Schnyders tweede setbal er te veel aan.

In de tweede set ging het lang gelijk op, al liet Justine Henin bij 2-2 wel twee breakkansen liggen. Maar Henin ging wel beter tennissen. Haar eerste service liep beter dan in de eerste set.

Bij 4-4 kreeg Henin, het eerste reekshoofd, plots drie breakkansen. De eerste twee gingen nog de mist in, het derde was raak. Henin kwam op 5-4 en serveerde daarna de set uit.

In de derde set leek Schnyder gewonnen spel te hebben, want bij 5-4 mocht ze serveren voor de match. Ze kreeg ook een matchpunt, maar Henin werkte dat weg. Vanuit een bijna verloren positie knokte Henin zich toch weer naar winst.

Henin: "Het is altijd lastig tegen linkshandige Schnyder"
Justine Henin zei woensdag nog dat ze haar niveau zou moeten opkrikken, maar tegen Schynder liep het nog niet van een leien dakje.
Justine Henin
(foto Belga)
"Maar dat had ik ook wel verwacht", zei Henin (foto) naar haar zege.

"Het was lastig, ja. Maar Schnyder is dan ook een goeie speelster. In het verleden heeft ze me het ook al moeilijk gemaakt."

"Het is bovendien een speciale speelster, want ze is linkshandig en dat is toch vaak wat wennen.

In de halve finales neemt Henin het op tegen Jelena Jankovic, de nummer tien op de wereldranglijst. Jankovic nam in haar kwartfinale simpel afstand van de Oekraïense Katerina Bondarenko, met 6-3 en 6-3.

Halve finales:
HENIN (1)Jankovic (Ser-4)
Hantuchova (Svk-6)Koeznetsova (Ru-2)
Kwartfinales:
HENIN (1)Schnyder (Zwi-5)3-6, 6-4, 7-5
Jankovic (Ser-4)K.Bondarenko (Oek)6-3, 6-3
Hantuchova (Svk-6)Hingis (Zwi-3)1-6, 6-4, 6-4
Koeznetsova (Rus-2)Schiavone (Ita-8)6-3, 6-4

16:27 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.