27-02-07

Djokovic schakelt Vliegen uit in de eerste ronde

Djokovic schakelt Vliegen uit in de eerste ronde

di 27/02/07 - Kristof Vliegen is uitgeschakeld in Dubai. Hij verloor in de eerste ronde in drie sets van de Serviër Novak Djokovic. Olivier Rochus moet in de tweede ronde tegen de Rus Nikolaj Davydenko, de nummer vier van de wereld.

4-6, 6-4, 6-3

Djokovic-Vliegen

Novak Djokovic is het zevende reekshoofd in Dubai en de nummer 14 van de wereld. Voor Vliegen, de nummer 49, was hij dus nog een maatje te groot.
Novak Djokovic
(foto Belga)
Onze landgenoot begon wel goed aan de match, met winst in de eerste set.

In de tweede set mocht Djokovic (archieffoto) bij 5-3 serveren voor setwinst, maar Vliegen ging door zijn opslag. 5-4 dus, maar Vliegen moest zich in het volgende spel toch gewonnen geven.

Een derde set moest dus voor de beslissing zorgen en daarin kwam Vliegen een break voor: 3-2.

Maar daarna kreeg de Belg problemen met zijn opslag en Djokovic profiteerde. Vliegen won geen enkel spel meer en verloor na bijna twee uur.

Olivier Rochus speelt tegen Nikolaj Davydenko

In de tweede ronde treft Olivier Rochus Nikolaj Davydenko. De Russische nummer vier van de wereld haalde het in de eerste ronde moeizaam van Younes El Aynaoui, een Marokkaan die de voorronde moest spelen in Dubai.

Rochus nam het al drie keer op tegen Davydenko maar kon nog nooit van hem winnen. Begin dit jaar verloor hij in de kwartfinales van Doha nog met 6-4 en 6-3 van Davydenko

20:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Daviscupteam treft Duitsland in Oostende

Het Daviscupteam treft Duitsland in Oostende

di 27/02/07 - De Vlaamse tennisfederatie heeft de knoop doorgehakt. Het Belgische Daviscupteam zal begin april zijn kwartfinale tegen Duitsland in Oostende spelen.

Maandag kreeg België van de Internationale Tennisfederatie (ITF) twee extra dagen om te beslissen.
Sleuyter Arena
(foto Belga)
Toen waren nog twee gaststeden in de running: de Lotto Arena in Antwerpen en de Sleuyter Arena in Oostende. De keuze viel op de thuishaven van basketbalclub Oostende.

De vijf wedstrijden tegen Duitsland worden tussen vrijdag 6 en zondag 8 april afgewerkt.

Op vrijdag staan er twee enkelpartijen op het programma, zaterdag wordt er een dubbelmatch gespeeld en zondag volgen de laatste twee enkelpartijen. Het is nog niet bekend op welke ondergrond er wordt gespeeld.

20:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gustavo Kuerten lijkt terug van weggeweest

Gustavo Kuerten lijkt terug van weggeweest

di 27/02/07 - Gustavo Kuerten kan het nog. In Las Vegas boekte ex-nummer één Gustavo Kuerten zijn eerste zege op hardcourt sinds de US Open van 2005. Wesley Moodie werd het kind van de rekening, in twee sets: 6-4 en 7-5.

6-4, 7-5

Kuerten-Moodie

Gustavo Kuerten heeft een lange weg afgelegd. De 30-jarige Braziliaan speelde (en verloor) in 2006 amper één officiële partij wegens aanhoudende heupproblemen. Hij onderging een operatie en zakte naar plaats 1.082 op de wereldranglijst.
Gustavo Kuerten
(foto Belga)
Twee weken geleden al proefde Kuerten voor het eerst in 18 maanden van de overwinning. In Costa do Sauipe versloeg hij Filippo Volandri, toen ATP-44, met 6-3 en 6-1.

Dat was op gravel, de favoriete ondergrond van de drievoudige Roland Garros-winnaar. In Las Vegas wordt op hardcourt gespeeld, maar Kuerten had toch weinig moeite met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie (ATP-142).

"Nu heb ik eindelijk weer een goed gevoel", zei Kuerten. "Ik wil nog eens vier matchen in een week spelen. Winnen is nu niet belangrijk, wel toernooien spelen."

In de poulefase is Kuerten in elk geval verzekerd van nog twee wedstrijden, tegen Benjamin Becker (ATP-40) en Jan Hernych (ATP-84).

Gustavo Kuerten kreeg nog goed nieuws. Voor het Masters Series-toernooi van Key Biscayne (Miami), dat volgende week begint, kreeg hij al een wildcard.

20:21 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende