27-02-07

Gustavo Kuerten lijkt terug van weggeweest

Gustavo Kuerten lijkt terug van weggeweest

di 27/02/07 - Gustavo Kuerten kan het nog. In Las Vegas boekte ex-nummer één Gustavo Kuerten zijn eerste zege op hardcourt sinds de US Open van 2005. Wesley Moodie werd het kind van de rekening, in twee sets: 6-4 en 7-5.

6-4, 7-5

Kuerten-Moodie

Gustavo Kuerten heeft een lange weg afgelegd. De 30-jarige Braziliaan speelde (en verloor) in 2006 amper één officiële partij wegens aanhoudende heupproblemen. Hij onderging een operatie en zakte naar plaats 1.082 op de wereldranglijst.
Gustavo Kuerten
(foto Belga)
Twee weken geleden al proefde Kuerten voor het eerst in 18 maanden van de overwinning. In Costa do Sauipe versloeg hij Filippo Volandri, toen ATP-44, met 6-3 en 6-1.

Dat was op gravel, de favoriete ondergrond van de drievoudige Roland Garros-winnaar. In Las Vegas wordt op hardcourt gespeeld, maar Kuerten had toch weinig moeite met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie (ATP-142).

"Nu heb ik eindelijk weer een goed gevoel", zei Kuerten. "Ik wil nog eens vier matchen in een week spelen. Winnen is nu niet belangrijk, wel toernooien spelen."

In de poulefase is Kuerten in elk geval verzekerd van nog twee wedstrijden, tegen Benjamin Becker (ATP-40) en Jan Hernych (ATP-84).

Gustavo Kuerten kreeg nog goed nieuws. Voor het Masters Series-toernooi van Key Biscayne (Miami), dat volgende week begint, kreeg hij al een wildcard.

20:21 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.