27-02-07

Djokovic schakelt Vliegen uit in de eerste ronde

Djokovic schakelt Vliegen uit in de eerste ronde

di 27/02/07 - Kristof Vliegen is uitgeschakeld in Dubai. Hij verloor in de eerste ronde in drie sets van de Serviër Novak Djokovic. Olivier Rochus moet in de tweede ronde tegen de Rus Nikolaj Davydenko, de nummer vier van de wereld.

4-6, 6-4, 6-3

Djokovic-Vliegen

Novak Djokovic is het zevende reekshoofd in Dubai en de nummer 14 van de wereld. Voor Vliegen, de nummer 49, was hij dus nog een maatje te groot.
Novak Djokovic
(foto Belga)
Onze landgenoot begon wel goed aan de match, met winst in de eerste set.

In de tweede set mocht Djokovic (archieffoto) bij 5-3 serveren voor setwinst, maar Vliegen ging door zijn opslag. 5-4 dus, maar Vliegen moest zich in het volgende spel toch gewonnen geven.

Een derde set moest dus voor de beslissing zorgen en daarin kwam Vliegen een break voor: 3-2.

Maar daarna kreeg de Belg problemen met zijn opslag en Djokovic profiteerde. Vliegen won geen enkel spel meer en verloor na bijna twee uur.

Olivier Rochus speelt tegen Nikolaj Davydenko

In de tweede ronde treft Olivier Rochus Nikolaj Davydenko. De Russische nummer vier van de wereld haalde het in de eerste ronde moeizaam van Younes El Aynaoui, een Marokkaan die de voorronde moest spelen in Dubai.

Rochus nam het al drie keer op tegen Davydenko maar kon nog nooit van hem winnen. Begin dit jaar verloor hij in de kwartfinales van Doha nog met 6-4 en 6-3 van Davydenko

20:22 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.