26-02-07

Tommy Haas wint voor de derde keer in Memphis

Tommy Haas wint voor de derde keer in Memphis

zo 25/02/07 - Tommy Haas heeft Andy Roddick geklopt in de finale in Memphis. Het tweede reekshoofd was snel klaar met Andy Roddick, het eerste reekshoofd: 6-3 en 6-2. "Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij", zei Haas.

6-3, 6-2

Haas-Roddick

Tommy Haas (ATP-9) liet Andy Roddick (ATP-4) nooit in de wedstrijd komen. De Duitser teerde op zijn uitstekende opslag en Roddick kon geen enkel breakpunt versieren in de hele match. Haas kreeg overigens in het hele toernooi geen breakpunt tegen.
Tommy Haas
(foto Belga)
Roddick kon slechts zeven puntjes maken op de opslag van de Duitser. Haas maakte dan nog twee dubbele fouten.

Haas was snel klaar met Roddick en maar goed ook. Hij moest op tijd zijn voor zijn vlucht naar Dubai, waar hij volgende week weer moet spelen.

Als Haas de lucht in Memphis inademt, kan hij blijkbaar net wat meer. De Duitser won het toernooi al voor de derde keer. Ook in 1999 en 2006 won hij al.

"Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij", zei Haas. "Ik speel op dit moment wellicht mijn beste tennis. Het is natuurlijk moeilijk om te vergelijken met vroeger, maar ik speel heel goed."

Roddick: "Bij hem lukte alles en bij mij niets"

"Bij hem lukte alles en bij mij niets", analyseerde Roddick. "Het mag duidelijk zijn dat dat geen goede combinatie is. Met mijn slecht spel in de beginfase heb ik mezelf in de voet geschoten. Dat gaf hem vertrouwen en hij speelde mij op bepaalde momenten gewoon weg."

Finale:
Haas (Dui-2)Roddick (VS-1)6-3, 6-2
Halve finales:
Roddick (VS-1)Murray (GBr-3)6-3, 7-6 (7/4)
Haas (Dui-2)Fish (VS-4)6-3, 6-4
Kwartfinales:
Roddick (VS-1)Lu (Tai)6-4, 7-6 (9/7)
Murray (GBr-3)Koubek (Oos)6-3, 6-2
Fish (VS-4)Gabasjvili (Rus)6-2, 4-1, opg
Haas (Dui-2)Querrey (VS)6-2, 6-2

18:43 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.