26-02-07

Ik vermoed dat ik de beste van de wereld ben"

Ik vermoed dat ik de beste van de wereld ben"

ma 26/02/07 - Roger Federer staat voor de 161e week op een rij bovenaan de ATP-lijst. De Zwitserse tennisser verbetert zo het record van Jimmy Connors. "Als ik aan dit tempo doorga, breek ik alle records."

"Ik keek al lang uit naar deze dag en ik ben heel gelukkig", zei Roger Federer. De Zwitser voert sinds maandag voor de 161e week op een rij de ATP-lijst aan.
Jimmy Connors
(foto Belga)
Federer veegt zo Jimmy Connors (foto) van de tabellen.

De Amerikaan, nu coach van Andy Roddick, was tussen juli 1974 en augustus 1977 de nummer een van de wereld. Na 30 jaar is het dus voorbij.

Federer, die in januari zijn tiende grandslamzege pakte in Melbourne, weet wat voor mijlpaal hij bereikte. "Dit record zal zeker een hele tijd in de boeken blijven staan", zei hij.

"Als ik aan dit tempo blijf doorgaan, dan breek ik natuurlijk alle records. Ik vermoed dat ik dan toch de beste tennisser ter wereld ben", klonk het even gedurfd.

Justine Henin sluipt wat dichter bij de eerste plaats

Bij de vrouwen bleef de toptien van de WTA-lijst nagenoeg ongewijzigd. Door haar toernooizege in Dubai kon Justine Henin wel wat van haar achterstand op de nummer één, Maria Sjarapova, goedmaken. De Russische heeft nu nog maar 308 punten voorsprong op Henin. Kim Clijsters blijft vierde, maar voelt wel de hete dem van Svetlana Koeznetsova in haar nek.

18:43 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.