18-02-07

Kim verliest door verkeerde beslissing lijn- en stoellijnrechters

Kim Clijsters neemt afscheid met een nederlaag

zo 18/02/07 - Kim Clijsters heeft haar afscheid aan het Belgische publiek niet kunnen vieren met een tweede overwinning op de Diamond Games. In de finale verloor ze, net als vorig jaar, van de Fançaise Amélie Mauresmo in twee sets met 6-4 en 7-6.

6-4, 7-6 (7/4)

Mauresmo-Clijsters

Clijsters leek wat onder de indruk van de omstandigheden, want ze werd meteen gebroken (2-0). Maar toen ze op 2-1 kwam met een love game, leek ze gelanceerd.
Amélie Mauresmo
(foto VRT)
In een felbevochten vierde game maakte ze Mauresmo's vroege break ongedaan.

Het niveau lag heel hoog en Clijsters kon af en toe haar gebalde vuist laten zien. Maar ze ging ook net iets vaker in de fout.

Mauresmo brak opnieuw (4-2) en hield die kleine voorsprong vast. In de tweede set was het Clijsters die snel door de opslag van Mauresmo ging.

De Franse zette die situatie meteen recht, zij het dankzij een heel twijfelachtige beslissing van de lijnrechter, die een bal van Clijsters uit zag.

Clijsters liet zich niet ontmoedigen en pakte een paar keer uit met haar bekende drive-volley. Maar de atletisch sterke Mauresmo antwoordde met knappe tempowisselingen en gaf geen krimp.

Bij 4-4 en 5-5 stond Clijsters onder druk op haar eigen opslag. Maar het kwam tot een tiebreak. Daarin kreeg Mauresmo 2 matchpunten na een rare beslissing van de umpire. Mauresmo bleef kalm en krijgt het diamanten racket.

Mauresmo: "Misschien maakt Kim wel een combeack"

"Dit is moeilijk, want ik weet dat jullie ontgoocheld zijn omdat Kim verloor. Het spijt me", zei Amélie Mauresmo. En ook bedankt. 15.000 toeschouwers op
een toernooi als dit: ongelooflijk."

"Ik begrijp die ontgoocheling, want Kim is een grote kampioene. Jullie moeten afscheid nemen, maar ik zie haar nog het hele jaar. Ik zal haar proberen te overtuigen om een comeback te maken."

"Het racket? Om problemen aan de uitgang te komen: ik neem die straks nog niet mee, hoor. Maar waar moet ik dat racket zetten? In een safe? Dank u, Proximus, ik kost u veel geld."

16:49 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dag cedie u hebt een heel tof blogje.had kim ook graag zien winnen.voor de laatste keer mocht het niet zijn.hopelijk komt ze terug want zie haar graag spelen,wens u een hele fijne avond,vele groetjesxxx

Gepost door: E-ZONNETJE | 18-02-07

het was ... een juiste beslissing ... umpires zijn ook maar mensen, het gejoel dat volgde van al die 'tennisfans' getuigd enkel van onwetendheid en onsportiviteit, jammer ... ook voor Kim ... Amélie is trouwens een supermadame, die het meer dan verdient!

Gepost door: A** | 18-02-07

Welkom op de blog van Stijn Thijssen Ik vind Kim een verijking voor het Belgische tennis! Ik heb een pak zelfgetrokken foto's van haar en Elke Clijsters. Genomen op tennis in Bree voor andersvaliden. ik Heb ook tegen Kim een balletje mogen opslaan! Een erg fijne ervaring!
Surf ook eens naar mijn persoonlijke blog, aub.
Dank U.

Gepost door: Stijn Thijssen | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.