17-02-07

Mauresmo mag dromen van het diamanten racket

Mauresmo mag dromen van het diamanten racket

za 17/02/07 - Amélie Mauresmo (WTA-3) heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de finale van de Diamond Games. De Française had wel drie sets nodig tegen Anna Tsjakvetadze (WTA-12).

6-3, 3-6, 6-2

Mauresmo-Tsjakvetadze

Amélie Mauresmo moest bikkelen om de Russische Anna Tsjakvetadze te kloppen. Die dwong een derde set af.
Amélie Mauresmo
(foto Belga)
Mauresmo had aan een schitterende backhand genoeg om de break te forceren in set één: 6-3 voor de Française.

Maar Tsjakvetadze plooide niet: de Russin profiteerde optimaal van de magere opslag van Mauresmo in set twee. Mauresmo verloor de controle over de wedstrijd en Tsjakvetadze trakteerde het publiek op een paar mooie slagen.

De Russin liep uit naar 4-1 en Mauresmo drong niet meer aan. Met serve and volley-spel zette Mauresmo de Russin in set drie onder druk.

Het loonde, want Mauresmo liep snel uit naar 4-1. Tsjakvetadze won nog één spelletje, maar de derde matchbal was de goede voor Mauresmo.

Het is pas de eerste finale van het seizoen voor Amélie Mauresmo. Als ze morgen voor de derde keer het toernooi van Antwerpen wint, gaat ze aan de haal met het diamanten racket.

Mauresmo: "Zondag zal het beter moeten"

"Ik speelde echt niet goed vandaag", wist Amélie Mauresmo. "Maar goed, slecht spelen en winnen is ook iets positiefs. Maar als ik de finale zondag wil winnen, zal ik toch een paar slordigheden moeten wegwerken."

"In de tweede set was ik metaal nergens. Gelukkig vond ik daarna mijn concentratie terug. Hoe ik me nu voorbereid op de finale? Gewoon, massage en relaxen. Een hard leventje, hé?"

Halve finales:
Mauresmo (Fra-1)Tsjakvetadze (Rus-7)6-3, 3-6, 6-2
Golovin (Fra)CLIJSTERS (2)
Kwartfinales:
Mauresmo (Fra-1)Safina (Rus-6)6-1, 6-3
Tsjakvetadze (Rus-7)Petrova (Rus-3)6-3, 6-4
Golovin (Fra)Lichovtseva (Rus)7-6 (7/3), 7-5
CLIJSTERS (2)Ivanovic (Ser-8)6-2, 6-1

20:01 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.