17-02-07

Clijsters: "Dit was dicht bij mijn beste niveau"

Clijsters: "Dit was dicht bij mijn beste niveau"

vr 16/02/07 - Kim Clijsters heeft haar laatste partij op Belgische bodem nog niet gespeeld. Op de Diamond Games klopte ze Ana Ivanovic twee korte sets. Zaterdag speelt ze de halve finale tegen Tatiana Golovin, die in twee sets afrekende met Jelena Lichovtseva (7-6 en 7-5).

6-2, 6-1

Clijsters-Ivanovic

De 19-jarige Ana Ivanovic wist meteen dat ze een moeilijke avond zou beleven. En dat lag niet alleen aan het feit dat de Servische gisteravond tot middernacht op de baan stond tegen Nathalie Dechy.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Clijsters stond na amper 14 minuten al 5-0 voor en dat was louter haar eigen verdienste. Ze stuurde de lange en diepe ballen precies naar de lijnen.

Ivanovic (WTA-14) deed dat ook, maar dan aan de verkeerde kant van die lijnen. Bij 5-0 pakte Ivanovic toch even twee spelletjes terug, maar met een nieuwe break werd het 6-2.

Hetzelfde beeld in de tweede set: Clijsters stoomde naar een 5-0-voorsprong, de arme Ivanovic zag sterretjes.

Bij 5-0 verzuimde Clijsters twee matchpunten af te maken, en ook op haar eigen opslag had Clijsters twee pogingen nodig. Maar na 58 minuten was de match afgelopen.

"Ik hoopte dat dit niet mijn laatste match zou zijn"

"Dit was inderdaad dicht bij mijn beste niveau", besefte Kim Clijsters zelf na de match. "Alleen mijn opslag was een beetje minder, ik heb wat meer dubbele fouten dan gewoonlijk geslagen."

"Maar ik was geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen, speelde agressief en bewoog heel goed."

"Na mijn speech van eergisteren hoopte ik dat de wedstrijd tegen Ivanovic niet mijn laatste in Antwerpen zou zijn. Dat ik zonder veel voorbereiding sterk sta te tennissen? Tja, na een langere rustperiode sta ik altijd wat gretiger op de court."

Golovin is de tegenstandster van Clijsters
Kim Clijsters neemt het in haar halve finale op tegen Tatiana Golovin. De in Moskou geboren Française versloeg de ervaren Russin Jelena Lichovtseva in twee sets: 7-6 en 7-5.
Tatiana Golovin
(foto Belga)
In de eerste set zag het er nochtans beter uit voor Lichovsteva. Ze was op 5-3 gekomen en mocht serveren voor de set.

Maar de 19-jarige Golovin beet zich vast in de set en sleepte nog een tiebreak uit de brand: daarin liep ze uit tot 3-0 en die voorsprong gaf ze niet uit handen.

In de tweede set liep Golovin uit tot 3-0, maar Lichovtseva klampte aan. Bij 5-4 miste Golovin nog twee matchpunten, maar bij 6-5 benutte ze haar derde matchpunt wel.

Golovin kan revanche nemen voor 2006

Kim Clijsters en Tatiana Golovin ontmoetten elkaar nog maar één keer en dat was uitgerekend op de Diamond Games, vorig jaar. Clijsters had toen een vette kluif aan Golovin, want ze won de achtste finale pas na drie lastige sets: 4-6, 7-6 (7/4), 7-5.

Halve finales:
Mauresmo (Fra)Tsjakvetadze (Rus-7)
Golovin (Fra)CLIJSTERS (2)
Kwartfinales:
Mauresmo (Fra-1)Safina (Rus-6)6-1, 6-3
Tsjakvetadze (Rus-7)Petrova (Rus-3)6-3, 6-4
Golovin (Fra)Lichovtseva (Rus)7-6 (7/3), 7-5
CLIJSTERS (2)Ivanovic (Ser-8)6-2, 6-1

11:14 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.