17-02-07

Antwerpen maakt zich op voor droomfinale

Antwerpen maakt zich op voor droomfinale

za 17/02/07 - Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de finale van de Diamond Games, haar laatste toernooi in België. Clijsters versloeg de Franse Tatiana Golovin in twee sets. In de finale wacht Amélie Mauresmo op Clijsters.

6-4, 6-3

Clijsters-Golovin

Tatiana Golovin was andere koek dan Ivanovic en Poetsjkova. De nummer 20 van de wereld beet zich vast in Kim Clijsters en varieerde prima. Onze landgenote kreeg het zeker niet cadeau.
Kim Clijsters
(foto Photonews)
Ook de service van de Franse draaide goed en dat kon Clijsters niet zeggen. Door vier dubbele fouten kwam ze 4-2 achter.

Het werd even stil in het Sportpaleis en dat wilde Clijsters niet. Onze landgenote trok het tempo op en schuwde het risico niet. Dat loonde want Clijsters stoomde meteen naar setwinst: 6-4.

Kim Clijsters had heel wat gasten in de tribunes zitten. Atletiekkampioene Tia Hellebaut en zangers Joost Zweegers en Piet Goddaer zagen haar winnen.

Ook in de tweede set gaf Clijsters een voorsprong (2-0) uit handen omdat haar opslag haar in de steek liet. Golovin klampte aan tot ze bij 4-3 haar service met een cadeau uit handen gaf. Clijsters mocht opslaan voor een plaats in de finale en dat deed ze met succes.

Heruitgave van finale van vorig jaar

Zondagmiddag staat Kim Clijsters net als vorig jaar in de finale tegenover Amélie Mauresmo. Clijsters kan dus haar laatste toernooi in België met een zege afsluiten.

Wellicht zullen zondag weer heel wat BV's Clijsters komen aanmoedigen. Ook vanavond had ze al schoon volk in de tribune zitten. Onder anderen atletiekkampioene Tia Hellebaut en zangers Joost Zweegers en Piet Goddaer zagen haar winnen

21:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.