16-02-07

Mauresmo: "Ik ben Kim Clijsters niet, hé"

Mauresmo: "Ik ben Kim Clijsters niet, hé"

do 15/02/07 - Amélie Mauresmo heeft zich in Antwerpen voorbij haar landgenote Virginie Razzano gewurmd. Eerder op de dag plaatste Nadja Petrova zich al voor de kwartfinales, ten nadele van Vera Zvonareva. Jelena Dementjeva gooide de handdoek. En Kim Clijsters speelt morgen tegen Ana Ivanovic.

7-6, 7-5

Mauresmo-Razzano

Amélie Mauresmo is haar jacht op het diamanten racket goed begonnen. Virginie Razzano legde haar het vuur aan de schenen, maar Mauresmo won toch.

In de eerste set gaven beide Franse speelsters elkaar geen duimbreed toe.

Amélie Mauresmo
(foto Belga)
Mauresmo liep eerst uit tot 3-1, maar Razzano dwong haar landgenote toch tot een tiebreak. Mauresmo trok daarin met 8-6 maar net aan het langste eind.

Razzano (WTA-85) was niet aangeslagen en ze tenniste een 4-1-voorsprong bij elkaar in de tweede set.

De titelverdedigster wankelde, maar vond toch nog iets extra's in de tank. Het vijfde matchpunt bleek het goeie.

"Razzano heeft me pijn gedaan vandaag. Ik wist dat het niet van een leien dakje ging lopen", zei Mauresmo. "Ik ben Kim Clijsters niet, hé."

"Ik had nog wat last van mijn adductoren, maar het gaat de goede kant op. Het diamanten racket? Ik kom stap per stap dichter, maar Safina wordt ook een taaie klant."

Ivanovic is de opponente van Clijsters

Na Mauresmo-Razzano vochten Ana Ivanovic en Nathalie Dechy nog een verbeten duel uit. Na winst in set 1 ging Ivanovic ook in set 2 door de opslag van de Française. Maar Dechy sleepte nog een tiebreak uit de brand en won die zelfs.

Ivanovic leek even van de kaart, maar trok in de beslissende set toch het laken naar zich toe. Ze liep uit tot 5-2 en maakte het af op dechy's opslag.

Vrijdag, om 19.30u, speelt Ivanovic tegen Kim Clijsters. Bij de enige vorige confrontatie, in 2005 in Toronto, gaf de Servische verstek.

Petrova snel naar kwartfinales, Dementjeva niet

7-6 (7/2), 6-4

Petrova-Zvonareva

Nadja Petrova (WTA-7), de derde Russin op de wereldranglijst, heeft in haar eerste wedstrijd op de Diamond Games Vera Zvonareva (WTA-21) uitgeschakeld. De twee landgenotes vochten een verbeten strijd uit.
Nadja Petrova
(foto Belga)
Zvonareva maakte in de eerste ronde duidelijk dat er niet met haar gesold moet worden. Ze versloeg de Amerikaanse Lilia Osterloh in twee sets: 6-1 en 6-0.

Tegen Petrova speelde ze op hetzelfde niveau. De nummer 7 van de wereld kreeg Zvonareva pas in de tiebreak op de knieën.

Ook in de tweede set bleef Zvonareva moedig aanklampen, tot in het zesde spel. Bij 3-2 gaf ze haar opslag uit handen en dat kostte haar de wedstrijd.

Petrova (foto) is een gevaarlijke outsider voor de titel in Antwerpen. Vorige week schreef ze het indoortoernooi van Parijs op haar naam.

Vierde reekshoofd gooit na een set de handdoek

Voor Jelena Dementjeva (WTA-8) zijn de Diamond Games al afgelopen. Het vierde reekshoofd gaf in haar eerste wedstrijd op tegen haar landgenote Jelena Lichovsteva (WTA-62).

Dementjeva moest bij 1-1 in de tweede set de strijd staken met een blessure. Lichovtseva had daarvoor al de eerste set met 6-2 gewonnen in een halfuur. In de kwartfinales speelt ze tegen Tatiana Golovin.

ACHTSTE FINALES
Mauresmo (Fra-1)Razzano (Fra)7-6, 7-5
Safina (Rus-6)Krajicek (Ned)6-2, 7-6
Petrova (Rus-3)Zvonareva (Rus)7-6, 6-4
Tsjakvetadze (Rus-7)Bammer (Oos)4-6, 7-5, 6-2
Golovin (Fra)Schnyder (Zwi-5)6-7, 7-6, 6-2
Lichovtseva (Rus)Dementjeva (Rus-4)6-2, 1-1, opg
Ivanovic (Ser-8)Dechy (Fra)6-3, 6-7, 6-2
CLIJSTERS (2)Poetsjkova (Rus)6-0, 6-2

17:52 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.