15-02-07

Petrova snel naar kwartfinales, Dementjeva niet

Petrova snel naar kwartfinales, Dementjeva niet

do 15/02/07 - De Russin Nadja Petrova heeft zich op de Diamond Games geplaatst voor de kwartfinales. Ze rekende in twee sets af met haar landgenote Vera Zvonareva. In de andere Russische tennisconfrontatie gooide Jelena Dementjeva de handdoek tegen Jelena Lichovtseva.

7-6 (7/2), 6-4

Petrova-Zvonareva

Nadja Petrova (WTA-7), de derde Russin op de wereldranglijst, heeft in haar eerste wedstrijd op de Diamond Games Vera Zvonareva (WTA-21) uitgeschakeld. De twee landgenotes vochten een verbeten strijd uit.
Nadja Petrova
(foto Belga)
Zvonareva maakte in de eerste ronde duidelijk dat er niet met haar gesold moet worden. Ze versloeg de Amerikaanse Lilia Osterloh in twee sets: 6-1 en 6-0.

Tegen Petrova speelde ze op hetzelfde niveau. De nummer 7 van de wereld kreeg Zvonareva pas in de tiebreak op de knieën.

Ook in de tweede set bleef Zvonareva moedig aanklampen, tot in het zesde spel. Bij 3-2 gaf ze haar opslag uit handen en dat kostte haar de wedstrijd.

Petrova (foto) is een gevaarlijke outsider voor de titel in Antwerpen. Vorige week schreef ze het indoortoernooi van Parijs op haar naam.

Vierde reekshoofd gooit na een set de handdoek

Voor Jelena Dementjeva (WTA-8) zijn de Diamond Games al afgelopen. Het vierde reekshoofd gaf in haar eerste wedstrijd op tegen haar landgenote Jelena Lichovsteva (WTA-62).

Dementjeva moest bij 1-1 in de tweede set de strijd staken met een blessure. Lichovtseva had daarvoor al de eerste set met 6-2 gewonnen in een halfuur. In de kwartfinales speelt ze tegen Tatiana Golovin.

ACHTSTE FINALES
Mauresmo (Fra-1)Razzano (Fra)
Safina (Rus-6)Krajicek (Ned)6-2, 7-6
Petrova (Rus-3)Zvonareva (Rus)7-6, 6-4
Tsjakvetadze (Rus-7)Bammer (Oos)4-6, 7-5, 6-2
Golovin (Fra)Schnyder (Zwi-5)6-7, 7-6, 6-2
Lichovtseva (Rus)Dementjeva (Rus-4)6-2, 1-1, opg
Ivanovic (Rus-8)Dechy (Fra)
CLIJSTERS (2)Poetsjkova (Rus)6-0, 6-

17:40 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.