15-02-07

Clijsters opent met een vluggertje in Antwerpen

Clijsters opent met een vluggertje in Antwerpen

wo 14/02/07 - Kim Clijsters heeft haar eerste match op de Diamond Games met sprekend gemak gewonnen. Haar achtste finale tegen de Russin Olga Poetsjkova duurde maar 50 minuten. "Ik hoop wel dat iedereen ervan genoten heeft", zei ze aan de supporters in het Sportpaleis.

6-0, 6-2

Clijsters-Poetsjkova

De talrijk opgedaagde fans werden opgewarmd door Clouseau, trouwe gasten in het Sportpaleis. Toen Clijsters het terrein opkwam, kreeg ze dan ook een daverend applaus.
Kim Clijsters
(foto PhotoNews)
Haar ogen fonkelden ervan, maar helemaal van de kaart was Clijsters toch niet. Ze won de eerste game met 40-0, dankzij onder meer twee aces.

De toon was meteen gezet, Poetsjkova was nergens in set 1. Na 16 minuten stond de 6-0 op het scorebord.

Poetsjkova begon beter aan de tweede set: Clijsters moest zowaar twee breakpunten wegwerken.

Bij 5-1 was de concentratie dan toch even zoek bij de Belgische. Ze verloor haar eigen opslagspel met 0-40. Maar ze veegde de twijfels meteen weg door terug te breken. Met een heel mooi punt beëindigde de ze de match: 6-2.

"Blij dat ik nog een match mag spelen"

Kim Clijsters won dus simpel, maar zelf was ze daar op voorhand niet zo zeker van. "Ik ben ziek geweest en wist niet goed hoe ik me zou voelen", zei ze.

"Maar ik heb goed gespeeld en ben blij dat ik hier vrijdag weer een match mag spelen. Het was maar een korte partij, maar ik hoop dat iedereen er van genoten heeft. Dat het publiek me zo hard steunt, is geweldig", sprak Clijsters.

"Ik weet dat dit geen makkelijke omstandigheden waren voor Poetsjkova. In Sydney speelde ik tegen Jankovic, die massaal gesteund werd door de fans. Ik wilde toen dat ik al in Antwerpen was."

ACHTSTE FINALES
Mauresmo (Fra-1)Razzano (Fra)
Safina (Rus-6)Krajicek (Ned)6-2, 7-6
Petrova (Rus-3)Zvonareva (Rus)7-6, 6-4
Tsjakvetadze (Rus-7)Bammer (Oos)4-6, 7-5, 6-2
Golovin (Fra)Schnyder (Zwi-5)6-7, 7-6, 6-2
Lichovtseva (Rus)Dementjeva (Rus-4)6-2, 1-1, opg
Ivanovic (Rus-8)Dechy (Fra)
CLIJSTERS (2)Poetsjkova (Rus)6-0, 6-2

17:33 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.