13-02-07

Het optreden van Caroline Maes duurt een uur

Het optreden van Caroline Maes duurt een uur

di 13/02/07 - Kim Clijsters is nog de enige Belgische deelneemster op de Diamond Games. Caroline Maes, die net zoals Kirsten Flipkens een wildcard had gekregen, was kansloos tegen de Oostenrijkse Sybille Bammer. Intussen stelde Kim Clijsters haar fans in Antwerpen gerust.

6-2, 6-0

Bammer-Maes

Maes (WTA-235) opende sterk tegen Bammer (WTA-47). Bammer, een 26-jarige Oostenrijkse moeder, is nochtans in vorm. Vorige zondag won ze nog het toernooi van Pattaya, in Thailand.
Caroline Maes
(foto Belga)
Maar na de 2-2 stak het klasseverschil de kop op. Maes maakte een pak directe fouten en sloeg bovendien dubbele fouten op beslissende momenten.

Het gevolg was pijnlijk: Bammer won tien spelletjes op rij. Na iets meer dan uur was de partij afgelopen. Na de exit van Flipkens en Maes is Kim Clijsters nog de enige Belgische in Antwerpen.

"Ik ben een beetje ontgoocheld, maar dat meisje heeft wel net een toernooi gewonnen. Ik vind dat ik me niets te verwijten heb", zei Caroline Maes.

"Ik ben toch niet van de baan gespeeld"

"Ik stond met een goed gevoel op de baan. Dat was ook zo vorige week, toen ik drie wedstrijden won in Tipton (in Groot-Brittannië). Alleen mijn service liet me nu wat in de steek", vertelde Maes ook.

"De wedstrijd duurde iets meer dan een uur, dat betekent toch dat ik niet van de baan gespeeld ben. Maar Bammer sloeg gewoon weinig fouten. Ik speelde voor het eerst in eigen land voor zoveel mensen. Dat vond ik wel heel leuk."

Kim Clijsters: "Het wordt een emotioneel moment"
Kim Clijsters heeft dinsdag voor het eerst sinds de Australian Open kunnen trainen in Antwerpen.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Een blessure en ziekte hielden haar rackets wat langer in de kast. "Maar wanneer ik op de baan kom, zal ik al die ongemakken wel vergeten", zei ze.

"Ik zal misschien moeilijk ademen en mijn hartslag zal omhoog gaan, maar dat is dan maar zo. Door de adrenaline zal het uiteindelijk wel meevallen."

"Ik kijk in ieder geval al uit naar mijn eerste match. Antwerpen is heel speciaal. Dat zou ik voor geen geld willen missen. Het wordt ongetwijfeld een emotioneel moment."

Mauresmo: "Diamanten racket geeft extra pigment"

Amélie Mauresmo heeft een diamanten missie in Antwerpen. Als ze dit jaar het toernooi wint, mag ze het kostbare racket mee naar Frankrijk nemen.

"Ik kan niet ontkennen dat ik daar niet mee bezig ben", liet Mauresmo weten. "Het geeft deze week wat extra pigment. Maar er worden geen cadeaus uitgedeeld. Dat dit het Belgische afscheidstoernooi is van Kim Clijsters maakt het ook speciaal."

Even leek de deelname van Mauresmo in gevaar te komen. "Ik had een klein spierprobleem, maar vandaag voel ik me al veel beter. Het komt zeker in orde."

EERSTE RONDE (1)
Mauresmo (Fra-1)vrij
Razzano (Fra)Grönefeld (Dui)6-4, 6-1
Krajicek (Ned)Müller (Dui)6-3, 6-2
Safina (Rus-6)Vesnina (Rus)6-4, 6-1
Petrova (Rus-3)vrij
Zvonareva (Rus)Osterloh (VS)6-1, 6-0
Bammer (Oos)MAES6-2, 6-0
Tsjakvetadze (Rus-7)Daniilidou (Gri)6-4, 6-2
EERSTE RONDE (2)
Schnyder (Zwi-5)FLIPKENS6-4, 6-1
Golovin (Fra)Srebotnik (Svn)
Lichovtseva (Rus)Doesjevina (Rus)6-4, 6-1
Dementjeva (Rus-4)vrij
Ivanovic (Ser-8)Jakimova (WRu)
Dechy (Fra)Schruff (Dui)6-1, 6-1
Poetsjkova (Rus)Bremond (Fra)7-6 en opgave
CLIJSTERS (2)vrij

20:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.