12-02-07

Flipkens zorgt niet voor een stunt in Antwerpen

Flipkens zorgt niet voor een stunt in Antwerpen

ma 12/02/07 - Kirsten Flipkens heeft de supporters in Antwerpen niet kunnen plezieren. Ze werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Zwitserse Patty Schnyder.

6-4, 6-1

Schnyder-Flipkens

Patty Schnyder is het vijfde reekshoofd in Antwerpen en de nummer 13 van de wereld. Kirsten Flipkens begon dus als underdog aan de partij.
Patty Schnyder
(foto PhotoNews)
Schnyder (foto) maakte haar favorietenrol snel waar. Flipkens moest meteen haar opslag inleveren en kwam daarna 2-0 achter.

De Belgische hield dan toch haar opslag en klampte aan, omdat Schnyder het gaspedaal niet helemaal induwde.

Maar de break kon Flipkens niet meer goedmaken. Bij 5-4 pakte Schnyder de set.

In de tweede set ging het helemaal bergaf voor Flipkens: Schnyder stond in geen tijd op 4-0, Flipkens zag het al lang niet meer zitten. Het werd 6-1.

Maes treft Bammer, Safarova zegt nog af

Er komen nog twee Belgen in actie in de eerste ronde van Antwerpen: Kim Clijsters en Caroline Maes. Maes, de nummer 235 van de wereld, krijgt een vrouw in vorm als tegenstandster.

De Oostenrijkse Sybille Bammer won zondag immers nog het toernooi van Pattaya, ze klopte Gisela Dulko. Het was de eerste WTA-titel voor de nummer 47 van de wereld.

De Tsjechische Lucie Safarova heeft dan weer op de valreep afgezegd. Safarova speelde op het toernooi van Parijs nog de finale, nadat ze in de halve finales Justine Henin had gewipt. Maar nu heeft Safarova last van tendinitis aan haar linkerschouder.

Verrassingen bleven uit op de eerste dag
Verrassingen waren er niet op de eerste dag in Antwerpen. Naast Schynder wonnen ook Safina, Tsjakvetadze en Krajicek.
Dinara Safina
(foto Belga)
De Russin Dinara Safina (foto), het zesde reekshoofd, won in twee sets van haar landgenote Jelena Vesnina: 6-4 en 6-1.

Anna Tsjakvetadze, zevende reekshoofd en ook uit Rusland, klopte de Griekse Eleni Daniilidou met 6-4 en 6-2.

Ook de Nederlandse Michaëla Krajicek verspilde niet te veel energie. Zij stuurde de Duitse Martina Müller naar huis met 6-3 en 6-2.

Voor het publiek is het intussen vooral uitkijken naar het eerste optreden van Kim Clijsters. Zij speelt woensdag voor het eerst.

"Clijsters was wat ziekjes, maar is er klaar voor"

* Er zijn dit jaar al 98.000 tickets verkocht. Het toeschouwersrecord van 2004 (110.000) kan dus nog overtroffen worden. Voor de openingsmatch van Kim Clijsters zijn al 13.000 kaartjes verkocht, er zijn er nog 1.000 beschikbaar.

* Met de voorbereiding van Clijsters gaat het naar wens. "Ze was wat ziekjes en moest enkele trainingen overslaan", zegt organisator Bob Verbeeck. "Maar ze is klaar, dinsdag komt ze trainen."

* Er komt mooi volk kijken naar Clijsters' eerste partij: onder meer Sven Nys, Johan Museeuw, Tia Hellebaut, Marc Herremans, Stefan Everts, Ulla Werbrouck en Erwin Vervecken komen.

21:28 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.