10-02-07

Hewitt en Hanley temperen de euforie in Luik

Hewitt en Hanley temperen de euforie in Luik

za 10/02/07 - Australië heeft de euforie in Luik wat getemperd. In het dubbelspel was Australië duidelijk een maatje te groot voor de Belgen. Paul Hanley en Lleyton Hewitt klopten Kristof Vliegen en Olivier Rochus in drie sets. Na twee dagen staat België 2-1 voor in het Daviscupduel.

2-6, 4-6, 2-6

Vliegen/O.Rochus-Hanley/Hewitt

Kristof Vliegen en Olivier Rochus hadden België vrijdag op 2-0 gezet, maar zaterdag hadden ze hun dagje niet. Aanvankelijk konden ze nog aanklampen bij Lleyton Hewitt en Paul Hanley, maar bij 2-2 viel de Belgische motor al stil.
Olivier Rochus en Kristof Vliegen
(foto Belga)
De Australiërs hadden voortdurend de overhand. Ook in de tweede set waren Vliegen en Olivier Rochus snel op achtervolgen aangewezen.

Even leek het alsof het Belgische duo de spanning opnieuw in de wedstrijd kon brengen, maar bij een 5-4-achterstand konden ze het breakpunt niet benutten.

Na het verlies in de tweede set zaten Vliegen en Rochus met hun gedachten al bij zondag. De derde set was een formaliteit.

Al werd de sfeer tussen de teams op het einde nog even grimmig. Hewitt leek de psychologische oorlogsvoering voor zondag al te starten.

Zondag hebben de Belgen genoeg aan één wintspartij. Olivier Rochus neemt het dan op tegen Lleyton Hewitt, Kristof Vliegen speelt de vijfde wedstrijd. U kunt het duel live volgen op sporza.be

België - Australië, in Luik op gravel: 2-1
BelgiëAustralië
Kristof VliegenLleyton Hewitt4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4
Olivier RochusChris Guccione3-6, 7-5, 6-2, 6-3
Vliegen/O.RochusHewitt/Hanley2-6, 4-6, 2-6
Olivier RochusLleyton Hewittzondag
Kristof VliegenChris Guccionezondag

19:44 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.