09-02-07

Kim Clijsters: "Vrijdag ga ik opnieuw trainen"

Kim Clijsters: "Vrijdag ga ik opnieuw trainen"

do 08/02/07 - "Tot nu toe heb ik mijn heup rust gegund, maar vrijdag begin ik er opnieuw aan." Dat heeft Kim Clijsters in het dagboek van haar website geschreven. Volgende week neemt ze voor de laatste keer deel aan de Diamond Games in Antwerpen.

"Vrijdag ga ik voor het eerst lichtjes trainen. Zondag zal het er al wat steviger aan toegaan in het Sportpaleis", vertelt Kim Clijsters.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Na de Australian Open, waar ze de halve finales haalde tegen Maria Sjarapova, maakte Clijsters bekend dat ze heuppijn had.

Woensdagavond speelt ze haar eerste wedstrijd in Antwerpen.

"Het lukt momenteel aardig. Ik doe er alles aan om helemaal klaar te zijn, want een bijna uitverkocht Sportpaleis mag ik niet ontgoochelen. Ik moet er staan volgende week."

Het wordt het laatste optreden van Clijsters in ons land.

"Ik laat Indian Wells links liggen"
Kim Clijsters kondigt aan dat ze in haar laatste seizoen "na elk toernooi langer zal moeten rusten."
Kim Clijsters
(foto Belga)
"Dat betekent dan ook dat ik Indian Wells links laat leggen. Zo heb ik drie weken rust tot het toernooi van Key Biscayne in Miami."

"Daarna heb ik weer veel tijd tot Warschau. Het zou dan ook best kunnen dat ik Roland Garros eind mei laat schieten, zodat ik in Eastbourne en Wimbledon topfit ben."

Kim Clijsters maakt er geen geheim van dat ze wil schitteren op Wimbledon, een van haar lievelingstoernooien. Na het grandslamtoernooi stapt ze in het huwelijksbootje met basketbalspeler Brian Lynch.

Zowel Venus als Serena Williams spelen tegen België

Na Venus Williams heeft ook Serena Williams toegezegd voor het Fed Cup-duel met België in april. Het is al van 2003 geleden dat Serena er nog bij was in de landenbeker voor de vrouwen.

Ze verloor nog geen enkele partij in die Fed Cup: ze won drie keer in het enkel en drie keer in het dubbel. In januari won ze voor de derde keer de Australian Open.

16:04 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.