06-02-07

Henin: "Ik spreek niet over mijn privé-leven"

Henin: "Ik spreek niet over mijn privé-leven"

ma 05/02/07 - Justine Henin heeft voor het eerst sinds haar scheiding met de pers gesproken. "Het gaat goed met mij, maar ik ben wel met twijfels naar Parijs afgezakt."

Op een druk bijgewoonde persconferentie (foto) in Parijs sprak Justine Henin voor het eerst in het openbaar sinds ze zei dat ze gaat scheiden van Pierre-Yves Hardenne. Maar over die perikelen repte Henin met geen woord.
Justine Henin
(foto Belga)
"Iedereen maakt wel eens moeilijke en pijnlijke periodes mee in zijn of haar leven. Maar iedereen wil dat voor zichzelf houden", zei Henin.

"Dat is dus privé. Maar ik begrijp dat de mensen willen weten hoe het met me gaat. Wel, ik kan hen geruststellen: het gaat goed."

Henin zei wel dat ze ook na haar scheiding in Monaco zal blijven wonen. "Maar nu wil ik het enkel nog over tennis hebben", zei ze aan de persmeute.

"Ik ben blij dat ik eindelijk weer een wedstrijd kan spelen. Ik heb mijn comeback vervroegd van 19 naar begin februari, omdat ik niet zo lang kon wachten. Ik besliste dat tijdens de Australian Open."

Henin: "Ik wil dolgraag triomferen in Wimbledon"
"Ik houd zoveel van tennis dat ik er weer wil invliegen", vertelde Henin (foto) aan de pers. "Maar ik twijfel wel een beetje. Ik had last van mijn rechterknie en vorige week lag ik nog in bed met buikgriep."
Justine Henin
(foto Belga)
"Maar deze week wil ik tonen dat ik nog even gedreven ben als toen ik vijf jaar was. De hardnekkigheid bracht me naar de top."

Henin liet sportief wel in haar ziel kijken. Ze ligt erop gebrand om de lacune in haar grandslampalmares op te vullen.

"Uiteraard kijk ik weer uit naar Roland Garros. Dat heeft een speciaal plekje in mijn hart", antwoordde ze op een vraag van Franse reporters.

"Maar ik wil dolgraag eens triomferen in Wimbledon." Vorig jaar verloor Henin in de finale van het Londense grastoernooi van de Française Amélie Mauresmo.

Thuisspeelster Emilie Loit is Henins eerste tegenstander

Justine Henin speelt later van de week in de tweede ronde tegen Emilie Loit. Die Française versloeg maandagavond Eleni Daniilidou in drie sets. Loit is de nummer 46 van de wereld. Ze is 27 jaar, linkshandig en won twee toernooien: Casablanca en Estoril.

18:39 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.