05-02-07

Malisse steekt 3e ATP-titel op zak in Delray Beach

Malisse steekt 3e ATP-titel op zak in Delray Beach

ma 05/02/07 - Xavier Malisse heeft in Florida na een bewogen finale James Blake opzijgezet. Het is al zijn tweede toernooizege van het seizoen, zijn derde zijn uit zijn carrière. Bovendien speelde Malisse voor de vijfde keer de finale in Delray Beach.

5-7, 6-4, 6-4

Malisse-Blake

De overwinning van Malisse had heel wat voeten in de aarde. De finale was zondagmiddag begonnen, maar door de regenvlagen in Miami moesten Malisse en Blake gaan schuilen. Tijdens de tweede onderbreking stond het 7-5 en 3-3 voor Blake.
Xavier Malisse
(foto Belga)
De organisatie besliste om het vervolg van de wedstrijd naar maandag te verschuiven. Malisse: "We hebben dan maar samen naar de Super Bowl gekeken."

Malisse had genoten van de Super Bowl, vertelde hij 's maandags. Hij had zijn geld op de Chicago Bears gezet, de verliezers, maar dat deerde hem niet.

In de finale maakte hij Blake duidelijk dat hij na zijn titel in Chennai, ook Delray Beach opnieuw wou winnen. Malisse brak meteen door de opslag van Blake en hield die voorsprong vast. Met 6-4 zette hij de bordjes weer in evenwicht.

In de beslissende set ging Malisse door op zijn elan. Hij zette Blake op 3-1 en en dat kwam de Amerikaan niet meer te boven. Malisse speelde zijn vijfde finale in Delray, eerder won hij in 2005.

17:38 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.