01-02-07

VS kan rekenen op Venus Williams tegen België

VS kan rekenen op Venus Williams tegen België

ma 29/01/07 - De Belgische Fed Cup-ploeg zal eind april een taaie klant hebben aan de Verenigde Staten. Venus Williams wil dolgraag van de partij zijn. Zina Garrison, de kapitein van het Amerikaanse team, maakte het nieuws bekend.

"Venus kijkt er echt naar uit om voor de Fed Cup te spelen. Ze sprak me er eind november al over aan en wil ons land de beker bezorgen", zei Garrison.
Zina Garrison
(foto Belga)
Venus Williams speelde niet mee op de Australian Open wegens een polsblessure, die haar ook in 2006 van veel toernooien weghield.

Mogelijk maakt Venus Williams haar rentree tijdens de Diamond Games in Antwerpen over enkele weken.

Volgens Garrison is Venus Williams nu voluit aan het trainen. België speelt op 21 en 22 april tegen de VS in de Fed Cup.

VS-kapitein Zina Garrison hoopt ook Serena Williams te strikken voor het Fed Cup-duel tegen België. "Ik heb al ge-sms't met Serena", laat ze weten.

Het duel tussen de VS en België vindt plaats in Delray Beach. Palm Beach Gardens, waar de zusters-Williams wonen, ligt om de hoek.

"Dat het dicht bij huis is, geeft me goede hoop dat Serena zal meespelen", zei Garrison.

Garrison hoopt op herhaling van 2005

Zina Garrison hoopt op een herhaling van het scenario van 2005, toen de VS met 5-0 won van een verzwakt België. "Ik vrees dat Clijsters deze keer wel zal spelen. Henin, is nog een vraag", besloot ze.

Maar Clijsters heeft vorig jaar al verklaard dat ze in haar afscheidsjaar de Fed Cup zou laten schieten. Ofwel deed Garrison haar huiswerk niet goed of ze gaat ervan uit dat Clijsters terugkomt op haar beslissing.

17:17 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.