01-02-07

Lleyton Hewitt zakt af naar België voor Daviscup

Lleyton Hewitt zakt af naar België voor Daviscup

di 30/01/07 - Lleyton Hewitt zal de Australiërs aanvoeren die van 9 tot 11 februari in Luik de Belgische mannen zullen bekampen in de Daviscup. De druk op zijn schouders is in ieder geval groot. "Voor mij is hij de beste Daviscup-speler van de voorbije zes jaar."

De Australische kapitein, John Fitzgerald, rekent voor het duel met België (9 tot 11 februari) op zijn topspeler Lleyton Hewitt (ATP-17).
Lleyton Hewitt
(foto AP)
Naast de gewezen nummer één roept Fitzgerald ook Chris Guccione (ATP-110), Peter Luczak (ATP-217) en dubbelspecialist Paul Hanley op.

Fitzgerald legt alle druk op de schouders van Hewitt: "Voor mij is hij de beste Daviscup-speler van de voorbije zes jaar."

Hewitt (foto) speelt zo goed als zeker twee enkelmatchen én de dubbelmatch. In het dubbelspel wordt hij gekoppeld aan Hanley, die op de Australian Open nog de halve finales haalde.

Fitzgerald kan geen beroep doen op de geblesseerde Mark Philippoussis. Ook de vermaarde dubbelspecialist Wayne Arthurs moet wegens een blessure afhaken.

België speelt na vier jaar weer in de Wereldgroep

De Belgische coach, Julien Hoferlin, maakte al eerder zijn vierkoppige selectie bekend. Olivier Rochus, Christophe Rochus, Kristof Vliegen en Dick Norman zullen in Luik de Belgische eer verdedigen.

België speelt voor het eerst sinds 2003 weer in de Wereldgroep. Vorig jaar dwong België de promotie af na een overwinning op Slovakije.

17:17 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.