25-01-07

Ik kom vast en zeker terug... met de kinderen"

Ik kom vast en zeker terug... met de kinderen"

do 25/01/07 - Kim Clijsters heeft de fans in Melbourne moeten uitzwaaien. Definitief dit keer. Clijsters kon zich immers niet plaatsen voor de finale van de Australian Open. Ze botste op een te sterke Maria Sjarapova. De Russin toonde zich de betere op de cruciale punten. "Ik ga jullie allemaal heel hard missen", zei een emotionele Clijsters.

6-4, 6-2

Sjarapova-Clijsters

Na haar belabberde kwartfinale tegen Martina Hingis besefte Clijsters dat ze haar start niet kon missen tegen Sjarapova.
Kim Clijsters
(foto Belga)
En dat deed ze ook niet, want Clijsters ging meteen door de service van de Russin.

Clijsters varieerde en haalde gepast een slicebal boven. Het loonde. Maar Sjarapova wordt maandag niet voor niets de nummer 1 van de wereld en herstelde het evenwicht.

Beide speelsters worstelden met hun eerste service. Het gevolg waren breaks en rebreaks, maar niemand kon afstand nemen.

Bij 5-4 serveerde Clijsters om in de set te blijven. Maar dat lukte niet, want een sluwe Sjarapova greep haar kans bij 30-40. Weg was set 1.

Kim Clijsters grijpt in set twee haar kansen niet
Toen al besefte Clijsters dat het heel moeilijk zou worden om de toekomstige nummer een te kloppen. Ook al kon de Belgische zich weinig verwijten, want ze maakte weinig fouten.
Maria Sjarapova
(foto Photonews)
In de openingsgame van de tweede set kreeg Clijsters een unieke kans om Sjarapova onder druk te zetten. Maar geen van de drie breakpunten (0-40) benutte ze. Sjarapova tilde haar niveau nog omhoog.

Sjarapova leek onfeilbaar, tot ze bij 3-1 plots vier dubbele fouten in een service game sloeg. Clijsters kreeg breakkansen om weer in de match te komen, maar dat lukte net weer niet.

Sjarapova mepte de breakpunten weg en bij 4-2 deed ze net hetzelfde. Clijsters benutte de kansen niet, Sjarapova wilde niet plooien. De Russin maakte het koudweg af: 6-2 en exit Kim Clijsters. Definitief dit keer.

Met de krop in de keel zei Clijsters: "Zal jullie missen"

Kim Clijsters werd na haar allerlaatste wedstrijd in de Rod Laver Arena getrakteerd op een staande ovatie. Met een krop in de keel stond ze de fans te woord. "Ik ga jullie heel hard missen."

"Maar Sjarapova was heel sterk. Jullie zullen in de volgende jaren nog veel genieten van haar. Wat mezelf betreft: sorry dat ik niet beter speelde. Spijtig dat ik nu moét vertrekken."

"Maar wees gerust. Ik kom terug, vast en zeker. Met de kinderen of zo, wie weet", toverde Clijsters toch weer een glimlach op haar gezicht. "Hoeveel? We zullen beginnen met eentje zeker..."

Wedstrijdgegevens
SjarapovaClijsters
Eerste opslag60% 68%
Aces71
Dubbele fouten85
Unforced errors3323
Winners2711
Punten aan het net21/27 (78%)3/4 (75%)
Omgezette breakpunten5/8 (63%)2/12 (%)
Totaal punten6655
Snelste opslag185 km/u178 km/u

17:30 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Roger Federer slaat Roddick in de vernieling

Roger Federer slaat Roddick in de vernieling

do 25/01/07 - Roger Federer heeft nog maar eens getoond wie de onbetwiste keizer is bij de mannen. In de halve finale maakte hij weinig woorden vuil aan Andy Roddick, nochtans de man in vorm in Melbourne. De Zwitser kan zondag zijn tiende grandslamtitel winnen.

6-4, 6-0, 6-2

Federer-Roddick

Andy Roddick, het zesde reekshoofd in Australië, begon nochtans boordevol vertrouwen aan het duel met de nummer 1. "Ik ben in vorm, ik wil nu eens zien waar mijn grens ligt", klonk het.
Andy Roddick
(foto Belga)
Wel, Roddick weet het nu. Tegen Roger Federer valt niets te beginnen. De Zwitser maakte, in 1 uur en 23 minuten, brandhout van zijn Amerikaanse concurrent.

In de eerste set zagen de fans in de Rod Laver-arena nog een wedstrijd. Roddick kon al vroeg een break weer ongedaan maken, maar ging bij 5-4 toch door de knieën.

Maar wat gezegd van set 2: die duurde amper 22 minuten. Met weergaloos tennis stuurde Federer zijn opponent van het kastje naar de muur. De passings vlogen Roddick om de oren. Na die belabberde vertoning knalde Roddick een bal het stadion uit.

Roddick probeerde daarna nog een vuist te maken, maar dat was moeilijk. Wat hij ook probeerde, hij botste tegen een muur. Federer speelde te snel, te precies, te perfect. Bijna buitenaards. Het werd 6-2 in de derde set.

"Ik ben zelfs een beetje geschokt", lachte Federer

Roger Federer kan zondag zijn derde Australian Open en zijn tiende grandslamtitel in totaal winnen. Pete Sampras is nog altijd recordhouder met 14 zeges. Op het palmares van beide heren ontbreekt wel Roland Garros.

Met een 7e grandslamfinale op een rij evenaart Federer het record van de Australiër Jack Crawford in... 1934. "Ik heb ontzettend sterk gespeeld", zei Federer. "Irreëel eigenlijk. Ik ben zelfs een beetje geschokt."

17:30 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Serena Williams-tijdperk is nog niet voorbij

Het Serena Williams-tijdperk is nog niet voorbij

do 25/01/07 - Serena Williams heeft voor de derde keer de finale van de Australian Open bereikt. In haar halve finale rekende ze af met de Tsjechische Nicole Vaidisova, het tiende reekshoofd. De vorige twee keren dat Williams de finale haalde, won ze het toernooi. "Woehoe", gilde ze.

7-6 (7/5), 6-4

S.Williams-Vaidisova

Williams, intussen teruggevallen naar de 81e plaats op de wereldranglijst, nam het voor de eerste keer op tegen de de 17-jarige Vaidisova.
Nicole Vaidisova
(foto AP)
De Tsjechische stond voor de tweede keer in de halve finale van een grandslamtoernooi (na Roland Garros 2006), maar was allerminst onder de indruk. Ze snoepte meteen het opslagspel van Williams af.

Vaidisova counterde het powertennis van Williams perfect, al kwam de Amerikaanse weer in de race. Bij 5-4 mocht Vaidisova echter voor de set serveren, maar ze vergat haar enige setpunt te verzilveren.

In de tiebreak liep Williams uit tot 5-2, maar sloeg toen twee dubbele fouten op een rij. Even was ze de kluts kwijt, maar toch klaarde ze de klus: 7-5.

Vaidisova spartelt nog wat tegen in de tweede set
Vaidisova mepte op haar stoeltje haar racket tegen de grond. De eerste set was uit haar handen geglipt en dat nam ze mee naar set twee. Ze verloor meteen haar servicegame.
Serena Williams
(foto AP)
Williams nam de partij stevig in handen en liep in een mum van tijd uit naar 5-1. Na iets meer dan anderhalf uur serveerde ze bij 5-2 voor de match, maar Vaidisova spartelde tegen.

Vaidisova brak en ook een game later toonde de Tsjechische haar veerkracht. Ze maakte maar liefst vier matchpunten van Williams ongedaan. Op haar eigen service klaarde Williams dan toch de klus: 6-4.

Zo bereikt de Amerikaanse, die geen reekshoofd is in deze editie, voor de derde keer in haar loopbaan de finale in Melbourne. De twee vorige keren dat ze dat presteerde (in 2003 en 2005), won ze ook het toernooi.

"Vaidisova leek S.Williams wel op die matchpunten"

"Woehoe", gilde Serena Williams tot twee keer toe na haar duel met Vaidisova. De Amerikaanse wist met haar vreugde geen blijf. Williams (WTA-81) sluipt vanaf maandag ook weer de toptwintig binnen.

"Echt onvoorstelbaar. Dat het zo snel is gegaan, is fan-tas-tisch. Maar ik moet wel bekennen dat ik echt gefocust moest blijven om het af te maken. Vaidisova speelde zo ontspannen."

"Vooral op die resem matchpunten bleef ze echt rustig. Ze leek Serena Williams wel", grapte Williams. "Ik sta te popelen om die finale te spelen." Het wordt haar eerste grandslamfinale in twee jaar.

17:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende