25-01-07

Roger Federer slaat Roddick in de vernieling

Roger Federer slaat Roddick in de vernieling

do 25/01/07 - Roger Federer heeft nog maar eens getoond wie de onbetwiste keizer is bij de mannen. In de halve finale maakte hij weinig woorden vuil aan Andy Roddick, nochtans de man in vorm in Melbourne. De Zwitser kan zondag zijn tiende grandslamtitel winnen.

6-4, 6-0, 6-2

Federer-Roddick

Andy Roddick, het zesde reekshoofd in Australië, begon nochtans boordevol vertrouwen aan het duel met de nummer 1. "Ik ben in vorm, ik wil nu eens zien waar mijn grens ligt", klonk het.
Andy Roddick
(foto Belga)
Wel, Roddick weet het nu. Tegen Roger Federer valt niets te beginnen. De Zwitser maakte, in 1 uur en 23 minuten, brandhout van zijn Amerikaanse concurrent.

In de eerste set zagen de fans in de Rod Laver-arena nog een wedstrijd. Roddick kon al vroeg een break weer ongedaan maken, maar ging bij 5-4 toch door de knieën.

Maar wat gezegd van set 2: die duurde amper 22 minuten. Met weergaloos tennis stuurde Federer zijn opponent van het kastje naar de muur. De passings vlogen Roddick om de oren. Na die belabberde vertoning knalde Roddick een bal het stadion uit.

Roddick probeerde daarna nog een vuist te maken, maar dat was moeilijk. Wat hij ook probeerde, hij botste tegen een muur. Federer speelde te snel, te precies, te perfect. Bijna buitenaards. Het werd 6-2 in de derde set.

"Ik ben zelfs een beetje geschokt", lachte Federer

Roger Federer kan zondag zijn derde Australian Open en zijn tiende grandslamtitel in totaal winnen. Pete Sampras is nog altijd recordhouder met 14 zeges. Op het palmares van beide heren ontbreekt wel Roland Garros.

Met een 7e grandslamfinale op een rij evenaart Federer het record van de Australiër Jack Crawford in... 1934. "Ik heb ontzettend sterk gespeeld", zei Federer. "Irreëel eigenlijk. Ik ben zelfs een beetje geschokt."

17:30 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.