25-01-07

Ik kom vast en zeker terug... met de kinderen"

Ik kom vast en zeker terug... met de kinderen"

do 25/01/07 - Kim Clijsters heeft de fans in Melbourne moeten uitzwaaien. Definitief dit keer. Clijsters kon zich immers niet plaatsen voor de finale van de Australian Open. Ze botste op een te sterke Maria Sjarapova. De Russin toonde zich de betere op de cruciale punten. "Ik ga jullie allemaal heel hard missen", zei een emotionele Clijsters.

6-4, 6-2

Sjarapova-Clijsters

Na haar belabberde kwartfinale tegen Martina Hingis besefte Clijsters dat ze haar start niet kon missen tegen Sjarapova.
Kim Clijsters
(foto Belga)
En dat deed ze ook niet, want Clijsters ging meteen door de service van de Russin.

Clijsters varieerde en haalde gepast een slicebal boven. Het loonde. Maar Sjarapova wordt maandag niet voor niets de nummer 1 van de wereld en herstelde het evenwicht.

Beide speelsters worstelden met hun eerste service. Het gevolg waren breaks en rebreaks, maar niemand kon afstand nemen.

Bij 5-4 serveerde Clijsters om in de set te blijven. Maar dat lukte niet, want een sluwe Sjarapova greep haar kans bij 30-40. Weg was set 1.

Kim Clijsters grijpt in set twee haar kansen niet
Toen al besefte Clijsters dat het heel moeilijk zou worden om de toekomstige nummer een te kloppen. Ook al kon de Belgische zich weinig verwijten, want ze maakte weinig fouten.
Maria Sjarapova
(foto Photonews)
In de openingsgame van de tweede set kreeg Clijsters een unieke kans om Sjarapova onder druk te zetten. Maar geen van de drie breakpunten (0-40) benutte ze. Sjarapova tilde haar niveau nog omhoog.

Sjarapova leek onfeilbaar, tot ze bij 3-1 plots vier dubbele fouten in een service game sloeg. Clijsters kreeg breakkansen om weer in de match te komen, maar dat lukte net weer niet.

Sjarapova mepte de breakpunten weg en bij 4-2 deed ze net hetzelfde. Clijsters benutte de kansen niet, Sjarapova wilde niet plooien. De Russin maakte het koudweg af: 6-2 en exit Kim Clijsters. Definitief dit keer.

Met de krop in de keel zei Clijsters: "Zal jullie missen"

Kim Clijsters werd na haar allerlaatste wedstrijd in de Rod Laver Arena getrakteerd op een staande ovatie. Met een krop in de keel stond ze de fans te woord. "Ik ga jullie heel hard missen."

"Maar Sjarapova was heel sterk. Jullie zullen in de volgende jaren nog veel genieten van haar. Wat mezelf betreft: sorry dat ik niet beter speelde. Spijtig dat ik nu moét vertrekken."

"Maar wees gerust. Ik kom terug, vast en zeker. Met de kinderen of zo, wie weet", toverde Clijsters toch weer een glimlach op haar gezicht. "Hoeveel? We zullen beginnen met eentje zeker..."

Wedstrijdgegevens
SjarapovaClijsters
Eerste opslag60% 68%
Aces71
Dubbele fouten85
Unforced errors3323
Winners2711
Punten aan het net21/27 (78%)3/4 (75%)
Omgezette breakpunten5/8 (63%)2/12 (%)
Totaal punten6655
Snelste opslag185 km/u178 km/u

17:30 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:'( spijtig dat Clijsters verloren heeft.. :(
maarja niets aan te doen é
-groetjes-

Gepost door: sweet-appeltje | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.