25-01-07

Het Serena Williams-tijdperk is nog niet voorbij

Het Serena Williams-tijdperk is nog niet voorbij

do 25/01/07 - Serena Williams heeft voor de derde keer de finale van de Australian Open bereikt. In haar halve finale rekende ze af met de Tsjechische Nicole Vaidisova, het tiende reekshoofd. De vorige twee keren dat Williams de finale haalde, won ze het toernooi. "Woehoe", gilde ze.

7-6 (7/5), 6-4

S.Williams-Vaidisova

Williams, intussen teruggevallen naar de 81e plaats op de wereldranglijst, nam het voor de eerste keer op tegen de de 17-jarige Vaidisova.
Nicole Vaidisova
(foto AP)
De Tsjechische stond voor de tweede keer in de halve finale van een grandslamtoernooi (na Roland Garros 2006), maar was allerminst onder de indruk. Ze snoepte meteen het opslagspel van Williams af.

Vaidisova counterde het powertennis van Williams perfect, al kwam de Amerikaanse weer in de race. Bij 5-4 mocht Vaidisova echter voor de set serveren, maar ze vergat haar enige setpunt te verzilveren.

In de tiebreak liep Williams uit tot 5-2, maar sloeg toen twee dubbele fouten op een rij. Even was ze de kluts kwijt, maar toch klaarde ze de klus: 7-5.

Vaidisova spartelt nog wat tegen in de tweede set
Vaidisova mepte op haar stoeltje haar racket tegen de grond. De eerste set was uit haar handen geglipt en dat nam ze mee naar set twee. Ze verloor meteen haar servicegame.
Serena Williams
(foto AP)
Williams nam de partij stevig in handen en liep in een mum van tijd uit naar 5-1. Na iets meer dan anderhalf uur serveerde ze bij 5-2 voor de match, maar Vaidisova spartelde tegen.

Vaidisova brak en ook een game later toonde de Tsjechische haar veerkracht. Ze maakte maar liefst vier matchpunten van Williams ongedaan. Op haar eigen service klaarde Williams dan toch de klus: 6-4.

Zo bereikt de Amerikaanse, die geen reekshoofd is in deze editie, voor de derde keer in haar loopbaan de finale in Melbourne. De twee vorige keren dat ze dat presteerde (in 2003 en 2005), won ze ook het toernooi.

"Vaidisova leek S.Williams wel op die matchpunten"

"Woehoe", gilde Serena Williams tot twee keer toe na haar duel met Vaidisova. De Amerikaanse wist met haar vreugde geen blijf. Williams (WTA-81) sluipt vanaf maandag ook weer de toptwintig binnen.

"Echt onvoorstelbaar. Dat het zo snel is gegaan, is fan-tas-tisch. Maar ik moet wel bekennen dat ik echt gefocust moest blijven om het af te maken. Vaidisova speelde zo ontspannen."

"Vooral op die resem matchpunten bleef ze echt rustig. Ze leek Serena Williams wel", grapte Williams. "Ik sta te popelen om die finale te spelen." Het wordt haar eerste grandslamfinale in twee jaar.

17:29 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.