24-01-07

Sjarapova heeft haar handen vol met Tsjakvetadze

Sjarapova heeft haar handen vol met Tsjakvetadze

wo 24/01/07 - Maria Sjarapova heeft voor het derde jaar op een rij de halve finales van de Australian Open bereikt. In haar kwartfinale maakte ze een einde aan de droom van haar landgenote Anna Tsjakvetadze. Maar die bleek wel een heel taaie brok. "De ervaring heeft de doorslag gegeven."

7-6 (7/5), 7-5

Sjarapova-Tsjakvetadze

Sjarapova en Tsjakvetadze, allebei 19, stonden voor de vierde keer tegenover elkaar. Twee keer won Sjarapova. De laatste confrontatie dateerde van oktober vorig jaar. Toen won Tsjakvetadze in haar thuishaven Moskou na een walk-over.
Anna Tsjakvetadze
(foto AP)
Tsjakvetadze (WTA-13, foto) is de rijzende ster in het vrouwentennis, want sinds dat toernooi van Moskou was ze ongeslagen. En ook Sjarapova, die straks nummer 1 van de wereld wordt, moest diep gaan om haar te vloeren.

In set 1 moest Sjarapova tot twee keer toe een break ongedaan maken. Tot 6-6 verbaasde de frêle Tsjakvetadze telkens weer met rake en precieze slagen.

Bovendien maakte Sjarapova veel directe fouten (20 in de eerste set). In de tiebreak plooide Tsjakvetadze uiteindelijk toch (7/5). Toen was er al 1 uur gespeeld.

Ook in set 2 bleef strijd der Russinnen heel spannend
Na die tiebreak vroeg Tsjakvetadze om een medische time-out. Ze ondervond last van haar rechterschouder.
Maria Sjarapova
(foto AP)
Maar dat bracht Sjarapova niet van de wijs. Ze hield haar prooi in een stevige greep en liet de sterk serverende Tsjakvetadze niet los. Bij die laatste leek de veer gebroken na 4-3 in de tweede set.

Want toen maakte ook Sjarapova gebruik van een time-out om haar linkervoet te laten verzorgen. Meteen daarna ging ze door de service van Tsjakvetadze. Toch verzuimde ze om de partij uit te serveren bij 5-3.

Tsjakvetadze bleef taai tot het einde, want meteen daarna redde ze zelfs een matchbal op haar eigen service. Toen het 6-5 stond ging Tsjakvetadze uiteindelijk toch door de knieën.

Sjarapova: "Ervaring heeft de doorslag gegeven"

Maria Sjarapova was meer dan opgelucht na haar zege. "Ik heb moeten vechten voor elk punt. Ook op mijn service en dat ben ik niet gewoon. Ik was niet verrast door Tsjakvetadze's niveau."

"In de tweede set moest ik ervoor zorgen om haar niet te laten terugkeren in de match. Het bleef spannend en moeilijk. Daarom ben ik ook zo opgelucht. De ervaring gaf de doorslag, denk ik."

"Ik kijk al uit naar de halve finales. Want dit jaar wil ik beter doen dan de vorige twee jaar en die match winnen. Maar dat wordt sowieso weer een zware dobber." Sjarapova raakte in Melbourne nooit verder dan de halve finales.

15:07 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.