24-01-07

Nadal is kansloos tegen Chileense krachtpatser

Nadal is kansloos tegen Chileense krachtpatser

wo 24/01/07 - Voor Rafael Nadal eindigen de Australian Open in de kwartfinales. De Spanjaard was niet opgewassen tegen de Chileen Fernando Gonzalez. Tommy Haas heeft zich voor de derde keer geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. Nikolaj Davydenko plooide na vijf sets.

6-2, 6-4, 6-3

Gonzalez-Nadal

Fernando Gonzalez heeft voor het eerst een halve finale op een grandslamtoernooi behaald. En hoe: hij liet Rafael Nadal, het tweede reekshoofd, kansloos.
Fernando Gonzalez
(foto Belga)
Nadal werd hoorndol van het gevarieerde tennis van de Chileen (foto).

Het tiende reekshoofd lokte Nadal vaak naar het net en daar voelt de Spanjaard zich niet thuis. Ook op zijn tweede opslag was Nadal bijzonder kwetsbaar.

De Spanjaard, die sinds Roland Garros geen toernooi meer won, vroeg nog een medische time-out in de derde set.

Maar het baatte niet. Hij kon zijn befaamde vechtlust niet etaleren en droop af. "Ik heb ongelofelijk tennis gespeeld", wist Gonzalez achteraf. "Vroeger bleef ik gewoon maar slaan, maar nu varieer ik meer."

Rafael Nadal riep pijn in zijn linkerbeen en -bil in als verzachtende omstandigheid. "Het was moelijk om zo'n belangrijke match te spelen met pijn."

Davydenko verknoeit matchbal, Haas profiteert

6-3, 2-6, 1-6, 6-1, 7-5

Haas-Davydenko

Op de US Open had Tommy Haas in de kwartfinales nog in vijf sets verloren van Nikolaj Davydenko. De Duitser was dus een gewaarschuwd man.
Nikolaj Davydenko
(foto Belga)
Maar in Melbourne bleek het derde reekshoofd niet opgewassen tegen het twaalfde reekshoofd.

Nochtans gaven weinigen nog een cent voor de kansen van Haas na de derde set. De Duitser had de eerste set binnengehaald, maar de volgende twee sets verloor hij kansloos. Hij liet zich bovendien nog verzorgen door de kinesist.

Maar Haas stond op uit de doden. In het tiende spel van de vijfde set kreeg de Rus toch een matchbal, maar hij verprutste het.

"Ik wou een winner slaan en nam een dom risico", realiseerde Davydenko (foto) zich. "De bal vloog buiten."

Tommy Haas liet het niet aan zijn hart komen. "Dit is een van mijn mooiste overwinningen", glunderde hij. "Ik moest er gewoon in blijven geloven en niet opgeven."

15:07 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.