24-01-07

Kim Clijsters: "Gelukkig heb ik nooit getwijfeld"

Kim Clijsters: "Gelukkig heb ik nooit getwijfeld"

wo 24/01/07 - Kim Clijsters heeft Martina Hingis opzij gezet in Melbourne. Maar in de kwartfinales vocht de Belgische vooral tegen zichzelf. Clijsters maakte een pak directe missers en liet Hingis lang dromen van een stunt. Toch haalde Clijsters net op tijd de vechtjas in haar naar boven. In de halve finales wacht Maria Sjarapova.

3-6, 6-4, 6-3

Clijsters-Hingis

Clijsters (WTA-5) en Hingis (WTA-7) stapten al keuvelend (en lachend) naar de Rod Laver Arena. Niets deed vermoeden dat er een halvefinaleplaats op het spel stond.
Martina Hingis
(foto AP)
Clijsters opende sterk: na servicewinst ging ze via een lovegame meteen door de opslag van de Zwitserse. De toon was gezet. Maar dat was niet naar de zin van Hingis.

Die kwam onder stoom en hield Clijsters af. De Belgische verloor haar ritme en maakte maar liefst 23 directe fouten. Drie keer zoveel dan de Zwitserse.

Hingis moest weinig moeite doen om die eerste set binnen te halen. Meteen het eerste setverlies voor Clijsters op deze Australian Open. Er bleef niet veel over van de pletwals Clijsters uit de vorige vier partijen.

Geen constante, maar Clijsters trekt laken naar zich toe
Clijsters kreeg ook daarna haar fountenlast niet naar beneden. Al leek de match bij 2-2 wel te kantelen. Hingis moest nu lopen en Clijsters scoorde haar tweede break.
Kim Clijsters
(foto AP)
Maar vreemd genoeg bleef de twijfel aanwezig in het spel van Clijsters, ondanks de 5-2-voorsprong. Pas haar vierde setpunt kon Clijsters verzilveren. het werd 6-4.

Clijsters moest blijven rekenen op "werktennis" om punten te winnen. Een constante kreeg ze niet in haar spel, ook niet in de derde set. Zo moest ze meteen een 0-2 weer goedmaken. De partij kon alle kanten uit.

Maar bij 3-3 brak de veer van Hingis uiteindelijk. Clijsters liet dit keer haar prooi niet meer los en slaakte een zucht van verlichting. Ze snelde naar 6-3.

"Je hebt zo van die dagen dat echt niets lukt"

"Het enige wat je kunt doen als niets lukt, is blijven vechten." Zo vatte Kim Clijsters perfect haar duel tegen Hingis samen. "Ik kreeg maar geen controle over mijn slagen", sakkerde Clijsters.

"Ik voelde me fysiek en mentaal nochtans perfect. Maar je hebt zo van die dagen dat niets lukt. Gelukkig ben ik rustig gebleven en ben ik blijven geloven in mijn spel."

"Ik heb nooit getwijfeld. Anders zou Hingis gemakkelijk gewonnen hebben, in twee sets. Donderdag, tegen Sjarapova, moet het beslist beter. Dan moet ik er vanaf het begin al staan."

Wedstrijdgegevens
ClijstersHingis
Eerste opslag61% 68%
Aces20
Dubbele fouten95
Unforced errors6220
Winners4615
Punten aan het net23/32 (72%)12/28 (43%)
Omgezette breakpunten5/13 (38%)5/13 (38%)
Totaal punten10499
Snelste opslag180 km/u173 km/u

15:08 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.