23-01-07

Serena Williams wankelt, maar houdt zich recht

Serena Williams wankelt, maar houdt zich recht

di 23/01/07 - Serena Williams staat in de halve finales van de Australian Open. Maar tegen Shahar Peer kroop de Amerikaanse wel door het oog van de naald. Peer stond in de derde set zelfs op twee punten van een overwinning. In de halve finales ontmoet Williams nu Nicole Vaidisova.

3-6, 6-2, 8-6

S.Williams-Peer

Serena Williams heeft alles uit de kast moeten halen om voor de derde keer de halve finales in Melbourne te halen. De Israëlische Shahar Peer (WTA-17) wilde pas plooien na een thriller. In de derde set werd het 8-6.
Shahar Peer
(foto AP)
Peer (foto) serveerde bij 6-5 voor de overwinning. Ze was twee punten verwijderd van de zege, toen ze plots last kreeg van faalangst. Williams besefte dat en zette de situatie recht.

Peer was helemaal de kluts kwijt na de gemiste kans. Het matchpunt sprak boekdelen: ze sloeg een backhand ver buiten de lijnen.

Nog dit: de twee keer dat Serena Williams in de halve finales stond in Melbourne (in 2003 en 2005), won ze uiteindelijk ook de Australian Open.

"Serena is een echte kampioene. Kampioenen weten hoe ze met zulke situaties moeten omgaan", vertelt Peer. "Op het einde haalde ze haar beste spel boven en dat was te goed voor mij."

Het notitieboekje van Williams bracht toch wel raad

Serena Williams won nu al voor de vijfde keer op rij, iets waar ze de voorbije twee jaar niet in geslaagd was. "Ik ben de ultieme strijder", reageerde een opgeluchte Williams.

Bij 7-6 in de derde set nam Williams even een kijkje in een notitieboekje. Wat er in stond, is geheim. Maar het heeft in elk geval geholpen. "Ik voel me fan-tas-tisch, ik ben zo opgewonden."

17:06 Gepost door dcvke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.