23-01-07

Nicole Vaidisova treedt in Novotna's voetsporen

Nicole Vaidisova treedt in Novotna's voetsporen

di 23/01/07 - Nicole Vaidisova heeft in Melbourne de strijd om Tsjechië gewonnen. In de kwartfinales liet Vaidisova haar landgenote Lucie Safarova geen schijn van kans. In de halve finales neemt Vaidisova het op tegen Serena Williams.

6-1, 6-4

Vaidisova-Safarova

Lucie Safarova (19) is nochtans twee jaar ouder dan Vaidisova. Maar de jongste Tsjechische beschikt over een pak meer talent. Zelfs al klopte Safarova in de achtste finales nog niemand minder dan Amélie Mauresmo.
Lucie Safarova
(foto AP)
Maar die wedstrijd had Safarova (WTA-70) blijkbaar nog in de benen. Want voor ze het goed en wel besefte stond al een droge 6-1 op het bord.

Met harde en precieze slagen was Vaidisova oppermachtig. Al stribbelde Safarova (foto) wel wat tegen op het einde van de tweede set. Bij 3-4 kreeg ze zelfs twee breakpunten.

Toen kwam Safarova opnieuw in foutenlast en na één uur en elf minuten was de strijd om Tsjechië gestreden.

Het was voor het eerst sinds Wimbledon 1997 dat twee Tsjechen elkaar partij gaven in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

"Schitterend, ook al moest ik boezemvriendin kloppen"

Vaidisova is de eerste Tsjechische sinds Jana Novotna (1991) die de halve finales haalt in Melbourne. "Dit is fantastisch, ik ben zo gelukkig", glunderde ze. "Deze match was fantastisch voor het Tsjechische tennis. Ook al moest ik een boezemvriendin kloppen."

Safarova: "Ik wist dat ik precies moest serveren om een kans te maken en dat was niet het geval. Jammer. Zij daarentegen serveerde uitmuntend."

17:05 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.