23-01-07

Melbourne krijgt droomaffiche in halve finale

Melbourne krijgt droomaffiche in halve finale

di 23/01/07 - Roger Federer en Andy Roddick ontmoeten elkaar in de halve finales van de Australian Open. In zijn kwartfinale maakte Roddick weinig woorden vuil aan zijn schoolmaat Mardy Fish. Federer speelde niet groots tegen Robredo, maar drukte wel door op beslissende momenten.

6-3, 7-6 (7/2), 7-5

Federer-Robredo

Federer had het lastig in zijn kwartfinale tegen de Spanjaard Tommy Robredo, het zevende reekshoofd in Melbourne. Niet zozeer door Robredo zelf, wel omdat de Zwitser niet op topniveau speelde.
Tommy Robredo
(foto AP)
Want Federer speelde een erg vreemde partij. Robredo (foto) verloor bijvoorbeeld meteen zijn service, maar Federer vergat om zijn stempel op de match te drukken.

Ook de nummer 1 van de wereld verloor vaak zijn service en maakte maar liefst 31 directe fouten.

Maar op de beslissende momenten, zoals in de tiebreak van de tweede set, maakte Federer duidelijk wie de baas was.

Federer is weer aan een mooie reeks bezig, de Zwitser is al 34 wedstrijden op een rij ongeslagen.

Federer: "Er was enorm veel wind. Ik denk dat die zowel Robredo als ikzelf parten speelde tijdens onze opslagbeurten." De Zwitser bereikte voor de elfde keer op rij de halve finales van een grandslamtoernooi.

Roddick: "Mardy was te nerveus voor deze première"

6-2, 6-2, 6-2

Roddick-Fish

In nog geen anderhalfuur maakte Andy Roddick een eind aan het Australische avontuur van zijn Daviscup-maatje Mardy Fish (ATP-42). Voor de derde keer in zijn carrière bereikt de Amerikaan de halve finales van de Australian Open.
Mardy Fish
(foto AP)
Fish (25) speelde pas zijn eerste kwartfinale in een grandslamtoernooi. "Ik denk dat hij te nerveus begon", analyseerde de winnaar. Na nog geen halfuur was de eerste set al voor Roddick.

En ook daarna had Roddick geen medelijden met zijn schoolvriend. Fish (foto) vond nooit een opening en raakte nooit in het ritme. "Mardy maakte gewoon te veel fouten", zag Roddick ook.

"Maar het moet gezegd: alles verliep naar wens. Ik maakte heel weinig fouten." Opmerkelijk: Roddick vuurde "amper" tien aces af. Dat betekent ook dat hij nooit echt diep is moeten gaan.

Roddick heeft geen schrik van een confrontatie met Roger Federer. "Ik zou het schitterend vinden om tegen hem te spelen. Zelfs al verloor ik al verschillende keren. Maar ik speel prima tennis en heb vertrouwen."

17:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.