21-01-07

Ook Svetlana Koeznetsova kan koffers pakken

Ook Svetlana Koeznetsova kan koffers pakken

zo 21/01/07 - Het is bijltjesdag op de Australian Open. Na Amélie Mauresmo is ook Svetlana Koeznetsova in de 1/8e finales uitgeschakeld. Het derde reekshoofd bij de vrouwen moest haar meerdere erkennen in Shahar Peer. Maria Sjarapova wordt zo de nieuwe nummer 1.

6-4, 6-2

Peer-Koeznetsova

"Ik had niets te verliezen. Ik kon voor het eerst de kwartfinales op een grandslamtoernooi bereiken", vertelde Shahar Peer (WTA-17), een 19-jarige Israëlische.
Shahar Peer
(foto AP)
Net als Amélie Mauresmo schoot Svetlana Koeznetsova goed uit de startblokken. Ze liep uit tot 4-1.

Maar daarna begon de nummer vier met haar opslag te sukkelen. Vijf keer gaf Koeznetsova die uit handen. Peer serveerde beter, zij gaf haar opslag maar twee keer weg, en benutte elke kans die ze kreeg.

Voor Peer is het de eerste keer dat ze de kwartfinales op een grandslamtoernooi bereikt. Vorig jaar speelde ze al de achtste finales op Roland Garros en de US Open.

Na de wedstrijd ging Peer de luidruchtige Israëlische supporters groeten. "Het leek hier wel een voetbalstadion", lachte ze.

Maria Sjarapova wordt de nieuwe nummer één

Door de nederlagen van Amélie Mauresmo en Svetlana Koeznetsova neemt Maria Sjarapova over een week de fakkel van Justine Henin-Hardenne over. De 19-jarige Russin wordt voor de tweede keer in haar carrière nummer één op de wereldranglijst.

In augustus 2005 bereikte Sjarapova voor het eerst de nummer één bij de vrouwen. Toen hield ze het zeven weken vol.

20:27 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.