21-01-07

Laat mij maar de gevaarlijke outsider spelen"

Laat mij maar de gevaarlijke outsider spelen"

zo 21/01/07 - Voor Jelena Jankovic is het toernooi in de achtste finales geëindigd. Zij botste op een herboren Serena Williams. En Nicole Vaidisova mag zich opmaken voor een Tsjechisch duel in de kwartfinales.

6-3, 6-2

S.Williams-Jankovic

Voor Jelena Jankovic is haar tournee down-under afgelopen. Tegen een herboren Serena Williams was de winnares van Auckland en de finaliste van Sydney niet opgewassen.
Serena Williams
(foto AP)
Serena Williams staat er weer, laat dat duidelijk zijn. Tegen Jankovic timmerde ze er als in haar grote dagen op los.

Tijdens een korte regenpauze stond Williams al 3-0 voor. Jankovic hield haar nadien nog een tijdje aan de praat, maar met slechts negen winners had ze niet veel in de melk te brokkelen.

Williams is teruggezakt naar de 81e plaats op de wereldranglijst. "Laat mij maar de gevaarlijke outsider spelen", zei ze met een grote glimlach.

De Tsjechische tieners verbazen
De Tsjechische tieners blijven verbazen op de Australian Open. Na de stunt van Lucie Safarova (19) schaarde ook Nicole Vaidisova (17) zich onder de laatste acht. Ze schakelde Jelena Dementjeva uit.
Nicole Vaidisova
(foto AP)
Het zal u niet verbazen dat Dementjeva als vanouds met haar opslag kampte. De Russin kon slechts 35 procent van haar eerste service correct slaan.

En daar kwamen nog zeven dubbele fouten bovenop. Zo maakte ze het Vaidisova niet moeilijk.

De Australische tennisfans krijgen nu een Tsjechisch duel tussen Safarova en Vaidisova te zien. Vaidisova speelde vorig jaar nog de halve finale op Roland Garros.

20:27 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.