19-01-07

Serena Williams: "Was het al zo lang geleden?"

Serena Williams: "Was het al zo lang geleden?"

vr 19/01/07 - Serena Williams wordt stilaan weer de oude. In de derde ronde van de Australian Open versloeg ze voor het eerst in twee jaar een speelster uit de top 10. Nadja Petrova (WTA-6) verloor in drie sets. In de achtste finales ontmoet Williams Jelena Jankovic.

1-6, 7-5, 6-3

S.Williams-Petrova

Twee jaar geleden boekte Serena Williams haar laatste grote zege op de Australian Open. Toen versloeg ze in de finale de toenmalige nummer één, Lindsay Davenport.

"Was het al zo lang geleden? Verschrikkelijk", zei Williams.

Serena Williams
(foto AP)
Twee jaar later wint ze op hetzelfde toernooi voor de eerste keer nog eens van een speelster uit de top 10. Nadja Petrova ging er in de derde ronde aan.

Al zag het er lang niet goed uit voor Williams. Tegen de nummer zes van de wereld stond ze op de rand van de uitschakeling.

In de eerste set (1-6) kwam ze er niet aan te pas. In de tweede stond de ex-nummer één 3-5 achter. "Dat kon ik niet laten gebeuren", dacht Williams.

Met de hulp van het publiek greep ze terug naar haar oude niveau. Ze gunde Petrova nog maar drie games. Met een bal in het net was het afgelopen voor de Russin.

Petrova: "Ze sloeg zomaar een backhand op de lijn"

Nadja Petrova kon het niet geloven: "Ze sloeg enkele ongelooflijke ballen terug. Ze stond ver achter de baseline en schudde zomaar een backhand op de lijn uit haar mouw. Dat gaf haar vertrouwen."

Petrova staat voor het eerst in drie jaar niet in de achtste finales. Vorig jaar speelde ze nog de kwartfinale in Melbourne.

Jankovic verleidt de redders op het strand

6-3, 6-4

Jankovic-Azarenka

In de achtste finales ontmoet Williams een speelster in vorm: Jelena Jankovic. De finaliste van Sydney schakelde Victoria Azarenka (WTA-94) uit Wit-Rusland uit.
Jelena Jankovic
(foto Belga)
Bij 2-2 in de eerste set moesten de twee even gaan schuilen voor de regen. Na de pauze won Jankovic de set na vier breaks tegen twee.

In de tweede set ging het gelijk op tot Azarenka bij 5-4 serveerde om in de match te blijven. De nummer 94 van de wereld kon de druk niet aan en droop af.

Jankovic heeft het naar haar zin in Melbourne. Tussen de wedstrijden door verleidt ze de redders op het strand (foto).

Serena Williams gaat een film maken

In haar vrije tijd is Serena Williams niet alleen met mode bezig. Ze heeft nu ook Hollywood ontdekt. Williams maakt een film over Althea Gibson.

De Amerikaanse kleurlinge won in de jaren 50 vijf grandslamtitels. "Het wordt geweldig, hopelijk mag ik de film regisseren", zegt Williams.

16:06 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.