19-01-07

Richard Gasquet wint een Frans onderonsje

Richard Gasquet wint een Frans onderonsje

vr 19/01/07 - Richard Gasquet heeft in de derde ronde van de Australian Open zijn landgenoot Gaël Monfils uitgeschakeld. Bij de vrouwen moet Tatiana Golovin naar huis. De jonge Française verkwanselde twee matchballen tegen de Israëlische Shahar Peer.

6-0, 4-6, 7-5, 6-3

Gasquet-Monfils

Richard Gasquet (ATP-17) blijft de beste Fransman in het tenniscircuit. In een onderonsje met zijn landgenoot Gaël Monfils (ATP-59) won hij in vier sets.
Gaël Monfils
(foto Belga)
Gasquet en Monfils (foto) zijn alletwee 20 jaar oud en waren alletwee wereldkampioen bij de junioren. Ze zijn de toekomst van het Franse mannentennis.

Bij de profs is Gasquet voorlopig de betere. In de tweede set was hij even afwezig, maar toen hij van 1-5 nog 4-5 maakte, begon Monfils al te beven.

Meer dan een set zat er niet in voor de killer van Marcos Baghdatis.

Gasquet evenaart in Australië zijn beste prestatie op een grandslamtoernooi. Eerder stond hij op Wimbledon (2005) en de US Open (2005 en 2006) al in de achtste finales.

Tatiana Golovin moet na twee matchballen naar huis

3-6, 7-5, 7-5

Peer-Golovin

Tatiana Golovin (WTA-23) heeft haar stunt van 2004 opnieuw niet kunnen herhalen. Toen bereikte ze als nummer 354 van de wereld de achtste finales in Melbourne.
Tatiana Golovin
(foto Belga)
Dit jaar riep Shahar Peer uit Israël haar een halt toe in de derde ronde. En dat heeft de Française grotendeels aan zichzelf te danken.

Bij 5-4 in de derde set serveerde Golovin (foto) voor de wedstrijd. Ze dwong twee matchballen af, maar gaf het daarna nog uit handen. Met een gezicht op onweer verliet ze het terrein.

Peer (WTA-17) maakt elk toernooi progressie. Na Roland Garros en de US Open staat ze nu ook op de Australian Open in de achtste finales.

16:08 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.