19-01-07

Ik speel niet met de witte vlag tegen Federer"

Ik speel niet met de witte vlag tegen Federer"

vr 19/01/07 - Roger Federer heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de achtste finales op de Australian Open. Tegen Michail Joezjny had hij het enkel moeilijk om de wedstrijd af te maken. Zondag speelt Federer tegen de jonge wolf Novak Djokovic.

6-3, 6-3, 7-6 (7/5)

Federer-Joezjny

Ook Michail Joezjny (ATP-25) heeft Roger Federer niet kunnen afstoppen. De kleine Rus verloor voor de achtste keer in zijn carrière van de Zwitser, winnen deed hij nog nooit.
Roger Federer
(foto Belga)
In de derde set maakte hij het de nummer van de wereld wel even moeilijk. Federer leidde met 3-0, maar Joezjny perste er nog een tiebreak uit.

In de tiebreak had Federer vier matchballen nodig om de wedstrijd te winnen. Hij besloot met een stevige forehand in de hoek.

Federer bewees in de wedstrijd dat hij scherpe ogen heeft. De lijnrechter zag een ace buiten, maar de elektronische videoherhaling Hawk-eye gaf hem gelijk. Het leverde Federer meteen de eerste set op.

Djokovic: "Ik zal er alles aan doen om te winnen"

6-3, 6-4, 5-7, 6-1

Djokovic-Danai

Djokovic is een van de jonge wolven die het Roger Federer moeilijk wil maken. Dat mag hij zondag al laten zien want dan speelt de 19-jarige Serviër tegen de nummer één.
Novak Djokovic
(foto AP)
"Federer wordt een grote uitdaging, maar ik stap het terrein niet op met een witte vlag", belooft Djokovic (ATP-15).

"Ik geef niet zomaar op. Ik heb negen wedstrijden op een rij gewonnen. Ik zal er alles aan doen om daar een tiende zege aan toe te voegen."

In de derde ronde ging Danai Udomchoke (ATP-102) in vier sets voor de bijl. Door een kwaaltje aan zijn rug leed Djokovic zijn eerste sertverlies van het toernooi.

16:05 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.