19-01-07

Andy Roddick schakelt knorrige Marat Safin uit

Andy Roddick schakelt knorrige Marat Safin uit

vr 19/01/07 - Andy Roddick (ATP-7) heeft de kraker in de derde ronde van de Australian Open gewonnen. De Amerikaanse hardhitter schakelde de Russische ex-winnaar Marat Safin (ATP-27) in vier sets uit.

7-6 (7/2), 2-6, 6-4, 7-6 (7/2)

Roddick-Safin

Het gebeurt niet vaak dat al zo vroeg in een toernooi Safin-Roddick, twee voormalige nummers één van de wereld, op het programma staat.

"Toen ik de loting zag, zei ik bij mezelf: "Dit kan niet waar zijn, niet tegen hem"", vertelde Roddick.

Marat Safin
(foto Belga)
Hoogstaand was de titanenwedstrijd niet altijd. Het waren vooral de grillen van Safin die de wedstrijd kleurden.

Toen het tijdens de vierde set begon te regenen, ging het dak van de Rod Laver Arena toe. Na een korte onderbreking vond Safin het terrein te nat om weer te spelen.

Na een straf voor ongepast taalgebruik stapte hij toch weer de baan op. De gefrustreerde Safin hield het nog vol tot 6-6, maar kraakte in de tiebreak.

Safin speelde voor het eerst weer mee in Melbourne. Vorig jaar kon hij zijn titel niet verdedigen door seizoen vol blessures.

Roddicks beste resultaten in Melbourne waren een halve finale in 2003 en in 2005.

"Ik ben blij dat Jimmy Connors weer in de tribunes zit"

Jimmy Connors is woensdag in Melbourne aangekomen. De coach van Andy Roddick was in de Verenigde Staten gebleven na het overlijden van zijn moeder en voormalige coach Gloria.

"Ik ben blij dat hij weer in de tribunes zit. Dat maakt het makkelijker dan via de telefoon", zegt Roddick. Connors won tijdens zijn tenniscarrière een keer de Australian Open, in 1974

16:09 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.