18-01-07

"Ik heb toch in twee vlotte sets kunnen winnen"

"Ik heb toch in twee vlotte sets kunnen winnen"

do 18/01/07 - Kim Clijsters heeft ook haar tweede opdracht op de Australian Open volbracht. Akiko Morigami uit Japan deed heel even moeilijk, maar ging toch in twee sets voor de bijl. "Nu vieren we de verjaardag van mijn zus."

6-3, 6-0

Clijsters-Morigami

Akiko Morigami (WTA-86) had Kim Clijsters (WTA-5) vorig jaar op het graveltoernooi in Rome nog een set afgesnoept. De Japanse wist dus hoe ze onze landgenote moest aanpakken.
Kim Clijsters
(foto Belga)
Morigami bood dan ook meer weerwerk dan Vasilisa Bardina in de eerste wedstrijd.

Met gevarieerde slagen haalde de Japanse Clijsters uit haar ritme waardoor ze onze landgenote in de fout dwong. Clijsters verzamelde 12 ongedwongen fouten in de eerste set.

Bij 4-3 vond ze het welletjes. "Ik heb met agressief tennis het tij kunnen keren", legde ze nadien uit.

Clijsters liet de fouten achterwege en greep Morigami met een tempoversnelling bij de keel. De Japanse kreeg geen spelletje meer op het scorebord. Na 59 minuten was het afgelopen.

"Mijn zus zal boos op me zijn"
"Ik lag wat laat in mijn bed omdat ik naar de mannenwedstrijden aan het kijken was. Ik had dus even tijd nodig om in mijn ritme te komen, maar uiteindelijk ging het toch goed", vatte Clijsters samen.
Kim Clijsters
(foto AP)
"In de eerste set maakte ik veel te veel fouten. Gelukkig heb ik die nadien met agressief tennis kunnen beperken, daar ben ik blij om. Zo heb ik toch in twee vlotte sets gewonnen."

"Nu vieren we de 22e verjaardag van mijn zus. Al mocht ik dat eigenlijk niet zeggen van haar. Dat had ze mij opgelegd. Ze zal dus wel even boos op me zijn", zei een goedgemutste Clijsters.

Clijsters stond voor de tweede keer in een Rod Laver Arena met gesloten dak, deze keer niet wegens de hitte, wel wegens een regenbui in Melbourne.

"Outdoor- of indoortennis, het maakt me eigenlijk niet zo veel uit."

Nu wacht de Oekraïense Ajlona Bondarenko

In de volgende ronde is Aljona Bondarenko (WTA-34) de tegenstander van Kim Clijsters. De 22-jarige Oekraïense speelde vorig jaar haar beste seizoen. In Luxemburg won ze haar eerste WTA-toernooi.

Voor Clijsters is het de eerste keer dat ze Bondarenko ontmoet. "Ik zal me weer wat moeten informeren bij andere speelsters."

Wedstrijdgegevens
ClijstersMorigami
Eerste opslag70%53%
Aces12
Dubbele fouten21
Unforced errors1513
Winners199
Punten aan het net9/11 (82%)6/10 (60%)
Omgezette breakpunten6/11 (55%)2/2 (100%)
Totaal punten5937
Snelste opslag175 km/u167 km/u

17:14 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.