18-01-07

Blake: "Zolang ik win, laat ik mijn baard staan"

Blake: "Zolang ik win, laat ik mijn baard staan"

do 18/01/07 - James Blake is een bijgelovige speler. Met een baard van een paar dagen flitste hij op de Australian Open voorbij Alex Koeznetsov in de tweede ronde. Ook Lleyton Hewitt en Rafael Nadal plaatsten zich voor de derde ronde.

6-4, 6-1, 6-2

Blake-Koeznetsov

James Blake (ATP-5) en Alex Koeznetsov (ATP-216) kennen elkaar goed. Vier jaar geleden was Koeznetsov de oefenpartner van Blake. "Hij mept erg hard", viel Blake toen op.
James Blake
(foto AP)
Blake moest daar even aan herinnerd worden. Koeznetsov kwam snel 3-0 voor.

Bij 2-4 sloeg de motor van Blake aan. Hij won vier games op rij en liet slechts vier punten liggen. Koeznetsov kreeg nauwelijks nog iets voor mekaar tegen zijn ijzersterke leermeester.

"Wat moet ik doen", vroeg hij zich af. Na anderhalf uur was het toernooi afgelopen voor Koeznetsov.

Blake kwam ongeschoren de baan op. "Zolang ik win, laat ik mijn baard staan. Noem het bijgeloof", lachte hij.

Hewitt schakelt de dubbelpartner van Malisse uit

6-4, 6-4, 3-6, 6-4

Hewitt-Dancevic

Lleyton Hewitt (ATP-19) houdt de fans in Australië tevreden. Hij schakelde op Centre Court Frank Dancevic (ATP-88), de Canadese dubbelpartner van Malisse, in vier sets uit.
Lleyton Hewitt
(foto AP)
Hewitt begon gretig aan de wedstrijd en schreef de eerste en de tweede set op zijn naam.

Maar Dancevic (22) weigerde zich in zijn eerste deelname aan de Australian Open bij een driesetter neer te leggen. De Canadees dwong een vierde set af.

Toen hij in die vierde set verzorging aan zijn rug nodig had, rook Hewitt bloed. Na de langste rally van de wedstrijd (22 slagen) sloeg hij toe. Zijn eerste matchbal was meteen raak.

Boeman van Vliegen doet Nadal zweten

Rafael Nadal had drie en een half uur nodig om te winnen van Philipp Kohlschreiber, die in de eerste ronde Kristof Vliegen uitschakelde.

Vooral in de derde set bracht Kohlschreiber de Spanjaard in de problemen. Nadal maakte twee breaks goed, maar verloor de set alsnog.

Even zag het ernaar uit dat Nadal een mentale tik had gekregen, maar de nummer twee van de wereld stond er meteen weer. Hij won de vierde set met 6-2.

17:13 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.