16-01-07

Murray gunt zijn tegenstander maar één game

Murray gunt zijn tegenstander maar één game

di 16/01/07 - Het Schotse talent Andy Murray heeft in zijn eerste match alleen het voorlaatste spel verloren. Hij had tegen Alberto Martin maar 70 minuten nodig. David Nalbandian had veel meer moeite. De Argentijn moest tegen Janko Tipsarevic een matchpunt redden. De Serviër gaf uiteindelijk op, uitgeput door de hitte.

6-0, 6-0, 6-1

Murray-Martin

Er staat duidelijk een nieuwe generatie te drummen om het tennis te beheersen. Maandag won de 19-jarige Novak Djokovic (ATP-15) al met 6-1, 6-1, 6-0 van olympisch kampioen Nicolas Massu.
Sergi Bruguera
(foto Belga)
Dinsdag wou zijn leeftijdsgenoot Andy Murray (ATP-16) niet onderdoen. De Schot verloor tegen Alberto Martin (ATP-60) maar één spelletje.

Na 70 minuten stond de 6-0, 6-0, 6-1 op het scorebord. Bijna kwam het zelfs tot een "triple bagel", maar Murray gunde zijn opponent het voorlaatste spel.

Het is van 1993 geleden dat zo'n triple bagel (drie keer 6-0) nog voorkwam op een grandslamtoernooi.

Op Roland Garros van dat jaar won latere winnaar Sergi Bruguera met die score van Thierry Champion.

Nalbandian moet een matchpunt wegwerken

6-7, 4-6, 7-6, 6-0, 2-1
en opgave

Nalbandian-Tipsarevic

De Argentijn David Nalbandian heeft in zijn eerste wedstrijd op de Australian Open met de uitschakeling geflirt. Het achtste reekshoofd had vijf sets nodig om de Serviër Janko Tipsarevic naar huis te sturen.
David Nalbandian
(foto AP)
Nalbandian en Tipsarevic waren in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd. Maar op de beslissende momenten trok Tipsarevic (ATP-64) aan het langste eind.

In de derde set kreeg Nalbandian een matchbal tegen toen Tipsarevic voor de wedstrijd serveerde.

De Serviër kon het punt niet verzilveren en dat kostte hem de zege want daarna speelde de loden zon down-under hem parten.

Nalbandian, die vorig jaar de halve finale bereikte, liet Tipsarevic lopen en dat kon de 22-jarige niet meer aan. Hij gaf in de vijfde set op en zo gaat Nalbandian door naar de tweede ronde.

Janko Tipsarevic: "Dit was geen tennis meer"

"Het was verschrikkelijk", reageerde Tipsarevic na zijn opgave. "Ik voelde me heel slecht en het bezoek van de dokter hielp me niet. Ik voelde mijn hart heel snel kloppen. De vermoeidheid sloeg al toe bij het eerste punt. "Dit was geen tennis meer. Het ging er gewoon om wie er langer in de zon kon blijven staan."

13:44 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.