16-01-07

Maria Sjarapova kruipt door het oog van de naald

Maria Sjarapova kruipt door het oog van de naald

di 16/01/07 - Maria Sjarapova is in de eerste ronde van de Australian Open met de schrik vrijgekomen. Camille Pin dwong de Russische favoriete tot een zware driesetter. Sjarapova had duidelijk last van de Australische hitte.

6-3, 4-6, 9-7

Sjarapova-Pin

Maria Sjarapova heeft zich met erg veel moeite voor de tweede ronde geplaatst. De Française Camille Pin dwong de nummer twee van het vrouwentennis tot een slijtageslag in de verzengende hitte.
Maria Sjarapova
(foto AP)
Sjarapova domineerde de meeste punten, maar een onvermoeibare Pin haalde veel ballen terug en dwong zo het eerste reekshoofd vaak in de fout.

Nadat Pin (WTA-62) er een derde en beslissende set had uitgeperst, leek Sjarapova er snel een einde aan te maken.

De Russische stond 5-0 voor, maar stortte dan in elkaar. Sjarapova verspeelde de ene matchbal na de andere zodat Pin bij 7-6 in de derde set zelf voor de wedstrijd mocht serveren.

Met haar laatste reserves stak ze daar nog een stokje voor. Met de rug tegen de muur schakelde Sjarapova een versnelling hoger en na bijna 3 uur won ze toch: 9-7.

Sjarapova krijgt in de derde ronde een landgenote voorgeschoteld. Anastasia Rodjonova (WTA-100) verloor haar twee vorige duels met Sjarapova.

Sjarapova: "Neen, dit was mijn beste tennis niet"

Sjarapova kreeg tijdens de derde set even verzorging. "Ik had maagproblemen", legde ze achteraf uit. "Het leek op een maagkramp. Ik wist niet of het ernstig was en vroeg daarom om verzorging."

"Dit was een van de lastigste wedstrijden, maar mijn beste tennis was het zeker niet", zei Sjarapova. "Nu is het belangrijkste dat ik gerecupereerd ben voor mijn volgende wedstrijd."

10:26 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.