16-01-07

Hitte stelt matchen van Malisse en Vliegen uit

Hitte stelt matchen van Malisse en Vliegen uit

di 16/01/07 - Op de tweede dag van de Australian Open was het erg warm. Christophe Rochus gaf op onder de loden zon. Zijn broer Olivier won onder gesloten dak een vijfsetter. Kim Clijsters verpletterde een Russin. En de wedstrijden van Xavier Malisse en Kristof Vliegen zijn uitgesteld. Misschien komen ze straks nog in actie.

Christophe Rochus (ATP-74) beet vannacht de spits af tegen Sébastien Grosjean (ATP-29) op. Na anderhalve set moest onze landgenoot de strijd staken. De hitte speelde hem parten.
Xavier Malisse
(foto Belga)
Zijn broer Olivier Rochus had meer succes. Onze landgenoot rekende in vijf zware sets af met thuisspeler Chris Guccione. In de beslissende set werd het 9-7.

Vasilisa Bardina (WTA-48) was niet opgewassen tegen Kim Clijsters. In minder dan een uur stond er twee keer 6-0 op het scorebord.

Kristof Vliegen (ATP-37) speelt voor de tweede keer in zijn carrière tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-61). Vorig jaar won onze landgenoot op het toernooi van München.

En Xavier Malisse (ATP-30) krijgt Arnaud Clément (ATP-44) voorgeschoteld. De Fransman speelde in 2001 nog de finale in Melbourne, maar Malisse (foto) is de man in vorm. Hij begon het seizoen met een toernooizege in India.

Uitgesteld door de hitte
VLIEGEN - Kohlschreiber (Dui): Court 11
MALISSE (29) - Clément (Fra): Show Court 3

De wedstrijden op de Australian Open die vannacht nog niet begonnen zijn, werden door de hitte uitgesteld. Aan de andere kant van de wereld steeg het kwik 's middags boven de 35 graden in de schaduw.

Daardoor zaten Kristof Vliegen en Xavier Malisse een hele dag in de kleedkamers. Zij komen wellicht woensdag pas in actie. Olivier Rochus en Kim Clijsters werkten hun wedstrijd in de twee stadions af waar het dak gesloten kan worden.

10:30 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.