16-01-07

"Een makkelijke wedstrijd is altijd meegenomen"

"Een makkelijke wedstrijd is altijd meegenomen"

di 16/01/07 - Kim Clijsters heeft geen woorden aan haar eerste ronde in Melbourne verspild. In nog geen uur rekende ze met Vasilisa Bardina af. De 19-jarige Russin kreeg een double bagel (6-0 en 6-0) om de oren. "Ik klaag niet", zei onze landgenote achteraf.

6-0, 6-0

Clijsters-Bardina

Vasilisa Bardina (WTA-48) kwam nochtans met vertrouwen naar de Australian Open. De jonge Russin had vanuit de kwalificaties de finale gehaald in Hobart. Daar had Kim Clijsters geen boodschap aan.
Kim Clijsters
(foto PhotoNews)
Clijsters had voor hun ontmoeting nog nooit van Bardina gehoord. In de Rod Laver Arena, met gesloten dak wegens de hitte, wist ze snel dat de nummer 48 van de wereld geen partij was.

Bardina was duidelijk onder de indruk van de omstandigheden en kreeg onze landgenote niet uit haar evenwicht. Bardina maakte slechts zeven punten in de eerste set.

Ze moest op het toilet even bekomen van de eerste set want die duurde amper 18 minuten. Maar die sanitaire stop haalde Clijsters niet uit haar ritme.

Clijsters speelde heel geconcentreerd en stoomde snel door naar 4-0. Ze liet Bardina ook in de tweede set niet op het scorebord komen. Na 44 minuten was de lijdensweg van Bardina afgelopen.

Hawke-eye stond wel aan de kant van Vasilisa Bardina

Vasilisa Bardina kon dan wel geen game winnen, ze kreeg wel twee keer gelijk van Hawk-eye, het elektronische hulpmiddel waar spelers een beroep op kunnen doen. Twee keer vocht Bardina een beslissing van de umpire aan, twee keer had ze het bij het rechte eind. De Russin heeft dus goede ogen.

"Het was geen gezond weer om in te sporten"
"Ik heb mijn wedstrijd snel afgewerkt, maar ik klaag zeker niet want met die hitte was het een eigenaardige dag hier. En een makkelijke wedstrijd is altijd goed meegnomen", zei Clijsters achteraf.
Kim Clijsters
(foto AP)
"Ik had geluk dat het dak toe was want ik heb Maria (Sjarapova) en Camille (Pin) zien spelen en dat was zwaar. Het is geen gezond weer om in te sporten."

"Na mijn finale in Sydney heb ik vooral gerust. Het was een zware finale vrijdag, maar ook een goede voorbereiding."

"Maar ik heb mijn niveau van in Sydney behouden en dat geeft een goed gevoel. Ik speelde echt sterk vandaag."

Het publiek in Melbourne staat helemaal achter Clijsters. De Australiërs noemen haar "Aussie Kim". "Ik geniet ervan", sprak Clijsters. "Graag tot donderdag."

Wedstrijdgegevens
ClijstersBardina
Eerste opslag59% 50%
Aces00
Dubbele fouten12
Unforced errors722
Winners123
Punten aan het net5/5 (100%)1/3 (33%)
Omgezette breakpunten6/7 (86%)0/2 (0%)
Totaal punten5215
Snelste opslag178 km/u178 km/u

10:27 Gepost door dcvke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.